wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Haard of kachel?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Bij jou in de buurt!

Ben je op zoek naar
een haardspecialist in jouw regio?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Wit in je interieur kan altijd!

Bekijk daarom hier 7 hippe, witte houtkachels!

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Koken met een houtgestookt fornuis is een heerlijke ervaring. Het houtvuur zorgt voor smaak, warmte en sfeer in de keuken. Bijkomend voordeel is dat je grotendeels onafhankelijk bent van gas en elektriciteit. Je bespaart hierdoor flink op energiekosten. Een houtgestookt fornuis biedt bovendien evenveel gebruiksmogelijkheden als ieder ander fornuis: koken, bakken, braden en warm houden.

Design houtgestookt fornuis

Een houtgestookt fornuis doet tegenwoordig qua design niet meer onder voor andere fornuizen. Wil je een klassiek model of juist een moderne uitvoering? Je houtgestookt fornuis is in verschillende maten en uitvoeringen te krijgen. Vrijstaand of inbouw? Het is beide mogelijk.

Werking houtgestookt fornuis

Bij een houtgestookt fornuis worden er weinig rookgassen en as geproduceerd, dit komt door de brandkamer van het fornuis. De warmte van het houtgestookte fornuis wordt bovendien optimaal gebruik om de kookplaat en oven te verwarmen. Enkele types houtgestookte fornuizen zijn zelfs te koppelen aan je centrale verwarming.

Milieuvriendelijke verbranding

Met een houtgestookt fornuis brand je bovendien op milieuvriendelijke wijze. Hout is namelijk de meest duurzame, vervangbare basisbrandstof. Bij een houtgestookt fornuis is de verbranding van hout bovendien CO2 neutraal. Zo kun je er van uit gaan dat de hoeveelheid kooldioxide die aan de atmosfeer afgegeven wordt identiek is aan de hoeveelheid die vrij zou komen wanneer het stuk hout in een bos op de grond zou wegrotten. Bovendien: wat gaat er boven de gezelligheid van een houtvuur. Door de straling van het vuur wordt de warmte overgebracht naar de zware gietijzeren onderdelen van het fornuis. Deze houdt de warmte vast. Bovendien is het gebruik van houtblokken  efficiënt, voordelig en schoon. De heerlijke houtgeur krijg je er gratis bij!

Kwaliteit houtgestookt fornuis

Een houtgestookt fornuizen vertegenwoordigt, zeker tegenwoordig, absolute topkwaliteit wat betreft de gebruikte materialen, de vormgeving en de afwerking. Bij de houtgestookte fornuizen past tegenwoordig alles naadloos in elkaar. De houtlade, de oven, de kookplaat; bij alles straalt het moderne houtgestookte fornuis kwaliteit uit.

special haardspecialisten

Special

De haardspecialist in jouw regio!

Back to basic met Rayburn; milieubewust en sfeervol koken en verwarmen
NIEUWS

Back to basic met Rayburn; milieubewust en sfeervol koken en verwarmen

Een houtgestookt fornuis als sfeervol middelpunt van de keuken, voor veel kookliefhebbers is dat een romantisch droombeeld.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent