wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Haard of kachel?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Bij jou in de buurt!

Ben je op zoek naar
een haardspecialist in jouw regio?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Wit in je interieur kan altijd!

Bekijk daarom hier 7 hippe, witte houtkachels!

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines.

Een gashaard bedien je zeer eenvoudig. Met een simpele druk op de knop is het vuur in de gashaard binnen no-time op volle sterkte. Of op een laag vlammetje, net wat je wilt, want met een afstandsbediening regel je het niveau zelf. Een gashaard verlaagt ook de drempel van het aanzetten van de haard, want met het grootste gemak zet je de sfeervolle gashaard aan voor slechts een klein uurtje. Een gashaard is er in vele varianten: inbouw, gesloten of open.

Handig is dat de gashaard in bijna elk interieur past. Dit komt omdat je bij een gashaard niet afhankelijk bent van natuurlijke trek. Het rookkanaal kan bij een gashaard namelijk via de vrije gevel van een huis na 1 meter direct naar buiten. Dit gegeven maakt gashaarden ideaal voor gebruik in huizen met mechanische ventilatie, omdat zuurstof en rookgassen via één kanaal naar buiten gaan.

De gashaard is er in vele uitvoeringen. Met name de twee- en driezijdige gashaarden zien we veel. Dan heb je veel glas en dus veel vlammen. Uiteraard geeft een gesloten gashaard de meeste warmte af. Mensen in de stad hebben het meest open gashaarden, vaak vanwege de diameter van het bestaande rookkanaal. Een gashaard heeft een warmteafgifte van 20 procent.

Open of inbouw gashaard

Bij een open gashaard is de benodigde zuurstof direct afkomstig uit de ruimte waar de gashaard staat, bijvoorbeeld de woonkamer. De rookgassen worden naar buiten afgevoerd via een rookkanaal (meestal een schoorsteen). Inbouw gashaarden zijn ze gemakkelijk in gebruik, veilig en efficiënt. Je hebt hierbij keuze uit modellen volledig verzonken in de muur of die in een schitterende schouw kunnen worden ingebouwd.

special haardspecialisten

Special

De haardspecialist in jouw regio!

Houthaard of gashaard: wat is jouw voorkeur?
NIEUWS

Houthaard of gashaard: wat is jouw voorkeur?

In de haardenwereld hebben altijd twee kampen bestaan, de liefhebbers voor de houthaard en de voorstanders van de gashaard.

Wonen.nl - Haarden & Kachels: lees 'm nu in de app
NIEUWS

Wonen.nl - Haarden & Kachels: lees 'm nu in de app

Wat voor type haard of kachel past het beste bij jou? Vergelijk de mogelijkheden in de Wonen.nl app. En: geniet van al het moois! Download 'm nu gratis.

DRU lanceert Maestro gashaarden met Eco Wave
NIEUWS

DRU lanceert Maestro gashaarden met Eco Wave

Vuur zoals vuur bedoeld is. Met de nieuwe Maestro serie introduceert DRU het ultieme vuur. De sfeervolle gashaarden kenmerken zich door een strak design.

Design gashaarden Global Fires
NIEUWS

Design gashaarden Global Fires

Global Fires introduceert nieuwe, betaalbare design gashaarden

Nieuwe design gashaarden DRU
NIEUWS

Nieuwe design gashaarden DRU

Met de winter in het vooruitzicht heeft DRU, specialist in gashaarden, de Metro-lijn uitgebreid met zes nieuwe modellen met een breedte van 100 cm.

Met een zwarte open haard geef je je interieur een industriële look
TIP

Met een zwarte open haard geef je je interieur een industriële look

Een huis met een industrieel interieur is dé trend voor 2017. En om de winter behaaglijk door te komen, mag een open haard niet ontbreken in je woonkamer.

Haarden en kachels: de charme van vuur
TIP

Haarden en kachels: de charme van vuur

Knisperend vuur heeft zo zijn charmes, maar naast het vuur bepaalt ook het ontwerp of de haard of kachel een echte eyecatcher in de kamer is. Het zal je nog verbazen wat je bij je zoektocht naar een nieuw model allemaal tegenkomt, er is zo veel...

Brandstof voor je haard of kachel: 6 soorten vuur
TIP

Brandstof voor je haard of kachel: 6 soorten vuur

Heb of wil je een rookkanaal? Deze vraag is deels van invloed op de soort brandstof die je gaat gebruiken. Hout, gas en elektriciteit zijn bekende brandstoffen, bio-ethanol en pellets winnen steeds meer terrein. Van welke brandstof krijg je het warm?

De warmtebron: individuele wensen komen samen
TIP

De warmtebron: individuele wensen komen samen

Haard of kachel, rendement of sfeer, design of knus? Wat kies je? Wonen.nl brengt je een overzicht in het ruime aanbod op de haardenmarkt.

Haarden: welke haard kies jij?
TIP

Haarden: welke haard kies jij?

Wie de speciaalzaak binnenloopt en informatie vraagt over 'een haard' zal nog verrast worden. Er is niet zomaar een soort haard. Daarom is het raadzaam, voor je op zoek gaat naar jouw ideale haard, dat je de verschillen tussen haarden onderling kent.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent