wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   wellness-zwembad  /  zwembad  /   van-de-zomer-zwemmen-in-eigen-tuin

Van de zomer zwemmen in eigen tuin

Niet meer naar een overvol gemeentezwembad vol krijsende kinderen, maar gewoon lekker zwemmen in je eigen zwembad.

  • Fotocollectie

Voor enkele honderden euro's kan dat ook bij jou in de tuin. Intex zwembaden zijn eenvoudig te plaatsen en helemaal niet zo duur. Een gemiddeld formaat familiebad zet je binnen een uur op en aan het einde van het warme seizoen berg je het op. Deze zwembaden zijn een ideale oplossing voor kinderen die nog niet de leeftijd hebben heel de dag van huis te zijn. Je hebt ze fijn binnen gezichtsveld en voor jezelf is het ook ideaal. Voor een snelle frisse duik 's morgens hoef je niet eerst een stuk te fietsen. En wil je 's avonds met vrienden lekker decadent borrelen in the pool, kan dat ook.

Volwaardige familiebaden

De huidige generatie tuinbaden zijn geen simpele opblaasbaden die, wanneer je met een beetje gewicht op de rand gaat zitten, in een keer leeglopen. Een intex zwembad is een laminering van een speciale pvc-soort. Het materiaal is uiterst sterk en bestand tegen chloor en felle zon. Er zijn meerdere soorten intex zwembaden, maar ruwweg kunnen we ze onderverdelen in baden zonder en met metalen frame. Zoals gezegd, zijn intexzwembaden helemaal zo gek duur nog niet. Wanneer we even op het net rondsurfen zien we op Massamarkt.nl bijvoorbeeld al een leuk familiebad voor een paar honderd euro. Wat maakt nu precies het onderscheid tussen de Intex easy en de baden met frame?

Intex easy bad

Ovale of rond gevormde zwembaden met een maximale doorsnee van 4,5 meter. Aan de bovenkant bevindt zich een opblaasbare rand die zorgt voor de nodige stabiliteit. Je zet deze baden in nog geen half uurtje op en het goedkoopste pierenbadje heb je al voor enkele tientjes.

Intex zwembad met metalen frame

Deze baden zijn een klasse hoger dan de easybaden. Ze beschikken over een stevig aluminium frame en zijn zowel in ronde als vierkante vormen te verkrijgen. De maximale lengte van een zwembad met frame gaat tot 10 meter en is dus met recht een zwembad waar je met de hele familie tegelijk in kan. Nadere bijzonderheden over hoe je een intex zwembad onderhoudt, de waterkwaliteit op peil houdt en winterklaar maakt, vind je bij dealers zoals het eerdergenoemde Massamarkt.nl.

Tags: zwembad zwembaden opblaasbaar

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent