wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Je huis isoleren?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Verbouwen

Ga je binnenkort
verbouwen?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Met verf naar een fris interieur

Lees hier de zes stappen!

Onder een carport blijft een auto vrij van vorst, vallende sneeuw en hagel. Krabben behoort tot het verleden en je stapt altijd met droge voeten in.  Een carport is dus een ideale bescherming voor je auto. Er zijn carports van hout of van verzinkt staal met een aluminium bovenbouw. Vaak hebben tuinhoutleveranciers kant-en-klare houten bouwpakketten voor de carport. Deze kunnen dan met een plat dak of zadeldak uitgevoerd worden. Een carport van staal kan behandeld zijn met een poedercoating. Deze coating verfraait het materiaal en verlengt de levensduur van de carport. Uiteraard speelt de keuze voor het soort materiaal wel mee bij de prijs van de carport.

Type carport

Het is belangrijk dat de carport beschikt over een afvoer voor het regenwater. Daarnaast zien we steeds vaker 'zwevende' carports verschijnen. Dit type lichtgewicht overkapping hangt vrij aan de muur van bijvoorbeeld het huis. Deze carports zullen zonder staanders geplaatst worden. In enkele gevallen kunnen de liggers van de carport voorzien worden van inbouwspots met een tijdklok. Zo kun je ook in het donker je auto veilig thuis parkeren.

Vergunning voor je carport?

Vaak heb je een vergunning nodig om je carport te mogen plaatsen. De gemeentes zullen over het algemeen niet moeilijk doen met het verstrekken van de vergunning voor de carport, maar aanvragen kan veel problemen achteraf voorkomen. Problemen kunnen wel ontstaan bij monumenten en beschermde dorps- en stadsgezichten. Je doet er ook verstandig aan om eerst even te gaan overleggen met de buren over je plannen een carport te plaatsen. Dit voorkomt latere ongemakken.

Prijzen carport

Carports zijn te krijgen in vele prijzen en verschillende kwaliteiten. Voor een degelijke carport moet je uitgaan van €1.500 tot €2.000. Voor dergelijke bedragen zal de carport geplaatst worden door het bedrijf dat het materiaal levert. Je kunt ook goedkoper een carport vinden, maar je moet er wel voor zorgen dat het wel past bij het huis.

Luxalon inbouwspots: spelen met ruimte
NIEUWS

Luxalon inbouwspots: spelen met ruimte

Een Luxalon plafond is meer dan alleen een mooi plafond.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent