wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  tuinonderhoud  /   worteltrekken-nieuwe-stijl

Worteltrekken nieuwe stijl

Je komt ze overal tegen maar ze zijn niet echt graag geziene gasten. Integendeel. Tuinliefhebbers hebben iets tegen paardenbloemen. Zeker als de pluisjes door de lucht zweven om vervolgens te landen en massaal te ontkiemen.

Je komt ze overal tegen maar ze zijn niet echt graag geziene gasten. Integendeel. Tuinliefhebbers hebben iets tegen paardenbloemen. Zeker als de pluisjes door de lucht zweven om vervolgens te landen en massaal te ontkiemen.

Dan is het niet eenvoudig om deze ongenode gasten de deur te wijzen. Met lange penwortels verankeren zij zich in de grond. Dat geldt eveneens voor onkruid als fluitenkruid, ganzepoot en perzikkruid.

 

De nieuwe onkruidsteker van GARDENA is niet gauw onder de indruk van penwortels. Deze verwijdert namelijk het onkruid met wortel en al. Tuinliefhebbers hoeven niet meer te bukken en vieze vingers krijgen ze al helemaal niet meer. Ook voor ecologische tuinliefhebbers is er goed nieuws: onkruid bestrijden kan nu zonder chemicaliën.

Geheel rechtopstaand breng je de onkruidsteker in stelling, over paardenbloemen heen, om hem daarna in de grond te steken. Met twee speciale messen werkt hij zich diep en makkelijk de aarde in. Door met de klok mee te draaien wordt het onkruid met wortel en al losgestoken en uitgenomen. Via een handig uitwerpmechanisme belandt de paardenbloem vervolgens in de groenbak.

Meer informatie: www.gardena.nl.

Publicatiedatum: 1 december 2010

Tags: wonen tuin tuinen tuinonderhoud tuingereedschap Gardena onkruid onkruidsteker

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent