wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  tuinonderhoud  /   dubbele-bladhark

Dubbele bladhark

Bladharken is voor veel mensen niet het leukste tuinklusje. Toch is het nuttig en niet onbelangrijk. Wanneer bladeren bijvoorbeeld op het gazon liggen, raakt het gras verstikt en ontstaan er kale plekken.

Bladharken is voor veel mensen niet het leukste tuinklusje. Toch is het nuttig en niet onbelangrijk. Wanneer bladeren bijvoorbeeld op het gazon liggen, raakt het gras verstikt en ontstaan er kale plekken.

Ook tuinpaadjes vol blad geven ongemak en kunnen bij regenachtig weer verraderlijk glad worden. Dit jaar wordt bladharken een fluitje van een cent en ben je twee keer zo snel klaar. Special Garden Tools introduceert de dubbele bladhark!

Uitvinding

De dubbele bladhark komt uit de koker van Special Garden Tools die ook de slimme Schoffelhark geïntroduceerd heeft. Je gebruikt de dubbele bladhark net als een gewone ‘enkele’ bladhark. De innovatieve hark zorgt echter dat het blad in één keer weg is en maakt een einde aan repeterende slagen. De werking is gebaseerd op die van een dubbel scheermes en bladeren die aan het eerste scherm ‘ontsnappen’ worden door het tweede scherm meegenomen. Het resultaat is dat met de helft minder moeite sneller een strak resultaat wordt geboekt. De dubbele bladhark is bovendien ideaal voor het verwijderen van blad dat door regen zwaarder is geworden en daardoor lastiger bij elkaar te harken is. Ook aanwezig mos wordt met de nieuwe hark eenvoudig van het gazon gehaald.

Ambachtelijk

De dubbele bladhark wordt met de hand gemaakt. Het innovatieve stuk gereedschap van duurzaam essenhout heeft een werkbreedte van 39 centimeter en een dubbele rij (2 x 13) licht metalen tanden. De steel is 1.70 meter lang en zorgt voor een lange ‘reach’ en bovendien blijven de rugspieren gespaard. De dubbele bladhark kost ? 39,95 en is in Nederland en België verkrijgbaar via de website van Special Garden Tools.

Kijk voor meer informatie op www.specialgardentools.com.

Publicatiedatum: 20 januari 2011

Tags: wonen tuin tuinen hark harken blad bladhark bladharken Special Garden Tools tuinonderhoud tuingereedschap

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent