wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Nieuwe keuken?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Keukenwinkel

Ben je op zoek naar
een keukenspeciaalzaak?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Heb jij in je keuken ook altijd ruimte tekort?

Er zijn veel leuke oplossingen hiervoor! Bekijk ze hier.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines.

Een afzuigkap is tegenwoordig een belangrijk item in de keuken. We zien dan ook steeds vaker afzuigkappen met mooie materialen, gewaagde kleuren, bijzondere vormen en flinke afmetingen. Zo is bij een moderne afzuigkap bijna altijd verlichting ingebouwd. Daarnaast zien vaak afzuigkappen met naloopventilatie, ingebouwde kookwekker of een onderdruksensor. Deze geeft tijdens het afzuigen een optische waarschuwing wanneer er onvoldoende verse lucht toegevoerd wordt. Dan weet men dat er even raam of deur op moet. Dit alles geeft de moderne afzuigkap een hoog designgehalte.

Afzuigcapaciteit afzuigkap

Wat de afzuigcapaciteit is verschilt per afzuigkap. In ieder geval dient de afzuigkap over voldoende capaciteit te beschikken om te zorgen dat je in de keuken geen last hebt van vochtige lucht of kookluchtjes. Des te hoger de capaciteit van je afzuigkap, des te beter je afzuigkap kookluchtjes en vocht afvoert. Je kunt de sterkte van je afzuigkap doorgaans prima zelf regelen. Tegenwoordig is de afzuigkap in de keuken vaak uitgerust met zogenaamde permanente filters. Deze filters kun je makkelijk van de afzuigkap af halen en schoonmaken.

Geluidsniveau afzuigkap

Een veelgehoorde klacht bij afzuigkappen is het geluid. Vaak maakt een afzuigkap flink wat lawaai. Vooral wanneer je een open keuken hebt, is het belangrijk er voor te zorgen dat het geluidsniveau van de afzuigkap acceptabel blijft.

Type afzuigkap

De keuze in een afzuigkap voor de keuken is enorm. Er zijn vele soorten afzuigkappen, veelvoorkomend is de wandafzuiging, de schouwkap en de onderbouwkap. Tegenwoordig zien we steeds vaker achterwandafzuiging en/of geïntegreerde randafzuiging. Via klepjes of een naast het kookplateau omhoogkomende unit, worden de luchtjes zijdelings weggezogen. Dit is doorgaans een aanvulling op de standaard ventilatie. De alombekende afzuigkap, de zogenaamde onderbouwkap, wordt vrij aan de wand geplaatst. Meestal boven het fornuis. Het voordeel van een schouwkap is dat deze tegenwoordig elektronisch te besturen is. Vaak met behulp van een touchscreen of zelfs nog geavanceerder: hij is op afstand te bedienen. Een schouwkap met een nazuigfunctie schakelt zichzelf uit nadat hij alle kookluchtjes afgevoerd heeft.

Telescopische afzuigkap
NIEUWS

Telescopische afzuigkap

Een van de onderdelen die over het algemeen een zichtbare plek inneemt in de keuken is de afzuigkap.

special

Special

Keukentrends 2017

PlasmaMade winnaar 2016 in Luchtzuiveringstechniek
NIEUWS

PlasmaMade winnaar 2016 in Luchtzuiveringstechniek

PlasmaMade BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Luchtzuiveringstechniekbranche.