wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Nieuwe keuken?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Keukenwinkel

Ben je op zoek naar
een keukenspeciaalzaak?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Heb jij in je keuken ook altijd ruimte tekort?

Er zijn veel leuke oplossingen hiervoor! Bekijk ze hier.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines.

Een afzuigkap is tegenwoordig een belangrijk item in de keuken. We zien dan ook steeds vaker afzuigkappen met mooie materialen, gewaagde kleuren, bijzondere vormen en flinke afmetingen. Zo is bij een moderne afzuigkap bijna altijd verlichting ingebouwd. Daarnaast zien vaak afzuigkappen met naloopventilatie, ingebouwde kookwekker of een onderdruksensor. Deze geeft tijdens het afzuigen een optische waarschuwing wanneer er onvoldoende verse lucht toegevoerd wordt. Dan weet men dat er even raam of deur op moet. Dit alles geeft de moderne afzuigkap een hoog designgehalte.

Afzuigcapaciteit afzuigkap

Wat de afzuigcapaciteit is verschilt per afzuigkap. In ieder geval dient de afzuigkap over voldoende capaciteit te beschikken om te zorgen dat je in de keuken geen last hebt van vochtige lucht of kookluchtjes. Des te hoger de capaciteit van je afzuigkap, des te beter je afzuigkap kookluchtjes en vocht afvoert. Je kunt de sterkte van je afzuigkap doorgaans prima zelf regelen. Tegenwoordig is de afzuigkap in de keuken vaak uitgerust met zogenaamde permanente filters. Deze filters kun je makkelijk van de afzuigkap af halen en schoonmaken.

Geluidsniveau afzuigkap

Een veelgehoorde klacht bij afzuigkappen is het geluid. Vaak maakt een afzuigkap flink wat lawaai. Vooral wanneer je een open keuken hebt, is het belangrijk er voor te zorgen dat het geluidsniveau van de afzuigkap acceptabel blijft.

Type afzuigkap

De keuze in een afzuigkap voor de keuken is enorm. Er zijn vele soorten afzuigkappen, veelvoorkomend is de wandafzuiging, de schouwkap en de onderbouwkap. Tegenwoordig zien we steeds vaker achterwandafzuiging en/of geïntegreerde randafzuiging. Via klepjes of een naast het kookplateau omhoogkomende unit, worden de luchtjes zijdelings weggezogen. Dit is doorgaans een aanvulling op de standaard ventilatie. De alombekende afzuigkap, de zogenaamde onderbouwkap, wordt vrij aan de wand geplaatst. Meestal boven het fornuis. Het voordeel van een schouwkap is dat deze tegenwoordig elektronisch te besturen is. Vaak met behulp van een touchscreen of zelfs nog geavanceerder: hij is op afstand te bedienen. Een schouwkap met een nazuigfunctie schakelt zichzelf uit nadat hij alle kookluchtjes afgevoerd heeft.

PlasmaMade winnaar 2016 in Luchtzuiveringstechniek
NIEUWS

PlasmaMade winnaar 2016 in Luchtzuiveringstechniek

PlasmaMade BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Luchtzuiveringstechniekbranche.

De trends in keukenland voor 2016
NIEUWS

De trends in keukenland voor 2016

De keuken als woonkamer, 4-in-1 kranen en Smart cooking. Een greep uit de trends die Franke Kitchen Systems verwacht voor het komende jaar.

Inspiratiehuis 20|20: alle ruimte om je keuken te ontdekken
NIEUWS

Inspiratiehuis 20|20: alle ruimte om je keuken te ontdekken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je je bestaande keuken verbeteren? Begin dan bij de keus van de juiste apparatuur. In inspiratiehuis 20|20 vind je verschillende topmerken onder één dak.

Energie-efficiënte afzuigkappen Novy
NIEUWS

Energie-efficiënte afzuigkappen Novy

Novy introduceert in januari 2015 EcoSmart: afzuigkappen die nog efficiënter omspringen met energie.

Miele DownDraft afzuigkap
NIEUWS

Miele DownDraft afzuigkap

De nieuwe DownDraft-afzuigkap van Miele is een perfecte aanvulling op de volledig integreerbare apparaten voor in de keuken.

Je keuken is pas echt af met een mooie en slimme afzuigkap
TIP

Je keuken is pas echt af met een mooie en slimme afzuigkap

Afzuigkappen zijn tegenwoordig niet alleen mooi vormgegeven, maar ook nog eens heel erg slim. Een design afzuigkap is dus een aanwinst voor je interieur.

Inbouwapparatuur: houd je keuken ruim en overzichtelijk
TIP

Inbouwapparatuur: houd je keuken ruim en overzichtelijk

Wil je geen aanrecht vol met keukenapparatuur? Installeer dan inbouwapparatuur in je keuken en houd je keuken ruim en overzichtelijk, daarbij ziet het er mooi en strak uit.

Goede afzuiging in de keuken
TIP

Goede afzuiging in de keuken

Een keuken dient zo snel mogelijk en zo goed mogelijk gelucht te worden. Niet omdat het er stinkt, maar omdat je waarschijnlijk niet wilt dat je hele woning naar eten ruikt.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent