wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   bouwen  /  vrijstaande-woning  /   energieneutrale-woning

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

OK Huis Staalframe - Energiearm

Een energiearme woning is een gebouw welke erg weinig energie nodig heeft voor het verwarmen en goed ontworpen en gebouwde woningen hoeven ook niet te worden gekoeld. Dat scheelt extra in de energiekosten. Energiearm wonen betekend dus een maandelijkse besparing op de woonlasten, en doorgerekend over meerdere jaren kan dat zomaar 25.000 euro bedragen, dat is serieus geld om over na te denken. 
 
Het begint bij anders bouwen
Om te zorgen dat het huis op zich zo weinig mogelijk energie verbruikt passen we een andere bouwmethode toe, OK HUIS kiest in haar woningen voor een staalframe als basisconcept met daarnaast  de bouwfysische uitgangspunten voor de passieve en  energieneutrale bouw, u moet dan denken aan meer en betere isolatie, kierdichting en drievoudig glas. De eigenaren van OK HUIS hebben het concept de laatste jaren geperfectioneerd en middels het bouwen van 10-tallen woningen in de praktijk getest en er kan worden gesproken van een revolutie in de bouwmethode, net als houtskeletbouw. Staal heeft materiaal is en dus niet meer 'werkt' nadat het als basismateriaal is verwerkt. Staal is erg sterk, sterker dan elk ander bouwmateriaal. Als voorbeeld noemen we altijd graag de wolkenkrabbers; zonder staal hadden die niet kunnen worden gemaakt. 
 
Het voordeel van hollewand systemen is dat je ze kunt vullen met isolatie en er folies in en op kunt aanbrengen die zorgen voor een goede kierdichting, want dat is minstens zo belangrijk. Zo ontstaat een geïsoleerd constructief element, welke ervoor zorgt dat een buitengevel niet dikker wordt dan een huidig massief element, maar toch een 3 x hogere isolatiewaarde heeft. De buitenzijde wordt voorzien van modern isolatiemateriaal. De kozijnen worden rondom voorzien van folies om kieren tegen te gaan.

Meten is weten
Ofschoon een belangrijk gedeelte van uw nieuwe woning in een fabriek, onder geconditioneerde omstandigheden, wordt gemaakt, moet het nog wel in elkaar worden gezet. Om te controleren of dat allemaal goed is verlopen kunnen er diverse testen worden uitgevoerd als de woning bedrijfsgereed is. Om te controleren of de woning geen warmte 'lekt' en er geen kou naar binnen kan tochten, wordt een zogenaamde blaastest uitgevoerd. Zo wordt getest of aan de voorwaarden voor kierdicht bouwen is voldaan.
 
Geen gasleiding, toch warm water?
In een energiearme woning is dus veel minder primaire energie nodig voor het verwarmen én bovendien wordt de eenmaal opgewekte warmte middels een actief ventilatiesysteem (indirect) voor 90 % weer teruggebracht in de ruimtes. Dat is echter maar één factor van het energieverbruik. Voor het aanmaken van warm water is ook energie nodig, daarvoor kan een zonneboilersysteem uitkomst beiden: lage aanschafprijs en direct rendement verzekert. Dan hoeft alleen nog maar de keus te worden gemaakt uit de diverse energiebronnen: gas, aardwarmte, luchtwarmte, hout; OK HUIS heeft ervaring en kan u objectief informeren welke keus voor u de beste is. 
 
OK HUIS biedt u het volgende:
 
•  een gratis schetsontwerp met open begroting 
•  een eigen ontworpen woning tegen een uiterst scherpe prijs
•  een enthousiast regionaal bouwteam
•  veel kennis van zaken; van ontwerp, moderne installaties tot aan de afwerking
•  een snelle bouwtijd van ca. 12-16 weken
•  een woning met een erg fijn leefklimaat
•  een superstille woning
•  een energiearme woning welke eenvoudig is te upgraden naar een energieneutrale woning
•  een nieuwe woning met gegarandeerd (meer) meerwaarde bij eventuele verkoop
•  bezichtiging van reeds gebouwde woningen

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent