wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  verlichting  /   verlichtingtrends-light-up-your-home

Verlichtingtrends: light up your home

Dé trends op het gebied van verlichting voor komend seizoen.

  • Fotocollectie

Het liefst negeren we het nog even, maar de zomer komt helaas ten einde. De dagen worden korter en dat betekent dat het 's ochtends later licht en 's avonds vroeger donker is. Hoogste tijd voor wat licht in de duisternis! Tegenwoordig zien we verlichting niet slechts als iets praktisch; het is dé sfeermaker voor elk interieur. Bekijk hier drie trends waarmee je jouw interieur absoluut in een goed (dag)licht zet!

Trend 1: Meerdere hanglampen combineren

Handig voor wie het moeilijk vindt om te kiezen: dit seizoen gaan we niet voor slechts één hanglamp, maar voor meerdere bij elkaar! Hang bijvoorbeeld totaal verschillende modellen bij elkaar op boven de eettafel. Om toch een rustig geheel te creëren, is het verstandig om het wel bij één kleur te houden. Je kunt ook juist kiezen voor meerdere exemplaren van precies dezelfde lamp. Hang deze op verschillende hoogtes aan het plafond voor een speels effect.

Trend 2: Natuurlijke materialen

Houd je van neutrale kleuren en een rustige sfeer in huis? Dan past deze trend helemaal bij jou! De materiaalsoorten hout en beton gaan we de komende tijd op het gebied van verlichting veel terugzien. Hout, vaak gecombineerd met wit, past perfect binnen de geliefde Scandinavische woonstijl. Ook beton werkt goed binnen een simplistisch interieur.

Trend 3: Van industrieel tot stijlvol koper

De kopertrend blijft voorlopig aanhouden. Waar we voorheen vooral koperen woonaccessoires zagen, overheerst deze materiaalsoort nu ook op het gebied van verlichting. Met koperen lampen kun je dit seizoen twee kanten op. Zo zien we grote industriële varianten bij HK Living en House Doctor. Luxe designmerken, zoals &tradition en Tom Dixon, geven de koperen lampen juist een chique uitstraling.

Meer informatie: www.fonq.nl 

Publicatiedatum: 4 september 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: Verlichtingtrends verlichting lampen hanglamp lamp

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent