wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  haard-kachel  /   nunnauuni-wilma-6

  • Fotocollectie

NunnaUuni haarden

De professionele ontwerpers van NunnaUuni houden rekening met verschillende woonvormen, -behoeften en trends. Het is voor de bouwer of de verbouwer nog gemakkelijker geworden om voor een bepaalde woning de meest behaaglijke haard te vinden. De meest persoonlijke dromen kunnen met de haardoplossingen realiteit worden. Naast vertrouwde klassiekers staan zijn er nieuwe haardmodellen waarbij een hedendaags design wordt gecombineerd met de technologie ontwikkeld door het bedrijf. Unieke, zelfs zachte warmte produceren is slechts mogelijk door de combinatie van onverzettelijke professionele knowhow, langdurig onderzoek, en innovatieve ontwikkeling.

 

Een warmteopslaghaard van NunnaUunihaard straalt gelijkvormige warmte uit, waardoor het comfort in elk woning stijgt. Al snel na het aanmaken van de kachel kan men genieten van de warmte en de warmte blijft tot een flink stuk van de dag daarop. Het genot wordt verhoogd door de korte opwarmtijden van NunnaUunihaarden – zo kan men er langer van genieten. 

Speksteenhaarden

Speksteen is een steensoort dat voor zeer lange tijd warmte kan opslaan en uitstralen. We kunnen ze ruwweg onderverdelen in twee categorieën, namelijk:

- Massieve speksteenhaarden;
- Steenhaarden gecombineerd met staal.
 
Massieve speksteenhaarden
De speksteenkachels van NunnaUuni zijn massieve speksteenkachels met een zogenaamde 'snelle verbranding'. In slechts 2-3 uur stoken per dag kan deze kachel zoveel warmte opslaan dat gedurende de hele dag een lekkere constante temperatuur in de woning tot stand wordt gebracht. Ze worden ook wel warmte-accumulerende houtkachels genoemd. De stralingswarmte van de speksteenkachel wordt als zeer prettig ervaren door het menselijk lichaam. Het wordt diep in de huid opgenomen en je lichaam wordt door en door verwarmd, geen last meer van koude voeten of een te warm hoofd. Mede door de continu stijgende energieprijzen, is de houtkachel de laatste jaren sterk in opmars. Afhankelijk van de individuele wensen, wordt steeds vaker gekozen voor een massieve speksteenhaard. Door de relatief korte stooktijd van ongeveer 3 uur heeft men meer tijd over om daadwerkelijk van de warmte te genieten.
 
Speksteenhaarden gecombineerd met staal
Speksteenhaarden gecombineerd met staal zijn in principe bedoeld om gedurende een langere tijd door te stoken, maar worden daarentegen wel sneller warm dan de massieve speksteenhaarden.

Impressie

   

Productomschrijving

Specificaties NunnaUuni Wilma 6

 

Warmte-uitstoot/dag: 48 kWh
Thermische energie: 48-55 kWh
Nominale warmte-uitstoot/tijd: 1,9 / 7,9 kW/h
Hoogte: 1575 mm
Gewicht product: 1740 kg
Gewicht van de sokkel: 115 kg

 

De sokkel en de frontplaten moeten afzonderlijk worden besteld. De sokkel verhoogt de producthoogte met 70mm. De afmetingen voor de sokkel worden tussen haakjes weergegeven. Thermische energie kan verschillen, afhankelijk van de droogheid van het hout (percentage aan vochtigheid).

 

 

 

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent