wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  vloeronderhoud  /   rigostep-lyght-ziet-het-licht

RigoStep LYGHT ziet het licht

RigoStep LYGHT is de oplosmiddelvrije, watergedragen parketlak van Ursa Paint die uithardt door belichting met een UV-lamp.

RigoStep LYGHT is de oplosmiddelvrije, watergedragen parketlak van Ursa Paint die uithardt door belichting met een UV-lamp.

Nadat het water uit de laklaag is verdampt, is de vloer beloopbaar en kan de UV-lamp over de lak rijden om het uit te harden. Direct hierna is de lak volledig uitgehard en kan de vloer meteen in gebruik worden genomen.

 

Door deze snelle doorharding is RigoStep LYGHT een perfecte oplossing voor renovatie vloeren die snel weer in gebruik moeten worden genomen, zoals bedrijfskantines, winkels, openbare ruimtes en dergelijke.

Het standaard systeem bestaat uit één laag grondlak RigoStep SEAL en vervolgens twee lagen RigoStep LYGHT. De twee lagen RigoStep LYGHT worden beide belicht nadat ze handdroog zijn. De speciale formulering zorgt voor een snelle verdamping van het water, waardoor de UV-belichting doorgaans na 1 uur al kan plaatsvinden. En voor de laatste laklaag kan er gemakkelijk met een schuurnetje worden ‘afgetopt’. De uitgeharde laklaag schuurt immers heel gemakkelijk.

RigoStep LYGHT is ontwikkeld met alle know-how op het gebied van parketlakken. Na uitgebreide laboratoriumtesten heeft RigoStep LYGHT zich nu ook bewezen op een vloer in de praktijk. Parketmeester Van Est uit Bergen-op-Zoom had een verzekeringsvloer met waterschade onder handen bij een particulier. Omdat de meubels in opslag waren en de familie in een hotel verbleef, was het zaak de vloer zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen. Na het repareren, schuren en opzetten van de RigoStep SEAL op dag één, werd op dag twee het complete werk afgemaakt met twee lagen RigoStep LYGHT, inclusief tussenschuren én het direct aanbrengen van een laag polish.

'Het werken met UV-licht op de vloer is een nieuwe manier van werken, en dat stuk vakmanschap leren we onze klanten graag. Daarom staan onze technisch adviseurs klaar om onze klanten hierbij te begeleiden.', aldus Machiel van Westerhoven, technisch directeur van Ursa Paint.

Publicatiedatum: 23 november 2011

Meer informatie: www.ursapaint.nl

Tags: wonen vloer onderhoud vloeronderhoud parketlak ursa paint rigostep lyght

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent