wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Nieuwe vloer?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Vloerenwinkel

De vloerenspecialist
bij jou in de buurt?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Vier tips voor het kiezen van de perfecte vloer.

Lees ze hier.

Met vloerisolatie kun je veel geld besparen. Via de vloer en de kruipruimte verlaat namelijk veel warmte het huis als deze niet goed geïsoleerd is. Er is berekend dat je vloerisolatie in 4 tot 11 jaar kunt terugverdienen, afhankelijk van het type vloerisolatie. Het levert bovendien meer comfort op, omdat de temperatuur over het hele huis stabieler is. Dit komt omdat het huis overal geïsoleerd is. In huidige situaties is het vaak zo dat de kruipruimte onder een bepaald deel van het huis doorloopt, maar daaronder niet. Als die delen ook van vloerisolatie voorzien zijn, levert dat een waardevolle bijdrage op.

Vloerisolatie: materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen om vloerisolatie toe te passen. De isolatiewaarde van het materiaal wordt uitgedrukt in de R-waarde. Deze R-waarde kunt u ook op de verpakking van de vloerisolatie vinden. Het is belangrijk dat je de vloerisolatie nauwkeurig aanbrengt. Anders kan er nog steeds warmte het huis verlaten via de kieren en naden. Op de lange termijn zou dat zelfs negatief kunnen werken, omdat deze manier ook de rest van de vloerisolatie wordt aangetast. Het effect van de vloerisolatie is overigens niet alleen afhankelijk van het materiaal, maar ook van de dikte van het materiaal. Materialen die je kunt gebruiken voor vloerisolatie zijn piepschuim (EPS), schelpen, kleikorrels, glaswol, thermokussens, xps, pur en steenwol.

Vloerisolatie: waar?

Het kan lastig isoleren zijn als je geen kruipruimte onder je je vloer hebt. Je hebt dan twee alternatieven voor de vloerisolatie. De eerste mogelijkheid is de vloer te verhogen en daaronder het isolatiemateriaal aan te brengen. Voor dit type vloerisolatie moet je dan wel ook de deuren inkorten. Voor de vloerisolatie zelf kun je isolatieplaten aanbrengen. De tweede mogelijkheid is de vloer te verwijderen en een nieuwe vloer aan te brengen. Dit is wel een kostbare ingreep. Als je wel een kruipruimte hebt, kun je het isolatiemateriaal onder de vloer (laten) spuiten.

Subsidie vloerisolatie

Het is mogelijk dat je zelf subsidie kunt ontvangen voor het aanbrengen van vloerisolatie. Dat is omdat de overheid wil stimuleren dat er minder CO2-uitstoot plaats heeft in Nederland. Als je in een huurhuis woont, dan is woningcorporatie soms ook bereid de vloer te isoleren. Het nadeel daarvan is dat de kans groot is dat de huur vervolgens wel omhoog gaat. De overheid heeft in ieder geval de BTW op vloerisolatie verlaagd. Als je de vloerisolatie dus door een specialist laat doen, dan ben je maar 6 procent BTW kwijt in plaats van 19 procent. Op die manier wil de overheid het voor bedrijven en particulieren aantrekkelijker maken om de vloer te isoleren.

 

Subsidie voor isolerende maatregelen
NIEUWS

Subsidie voor isolerende maatregelen

Individuele huiseigenaren kunnen tot en met 31 december 2018 subsidie aanvragen bij de RVO voor het nemen van isolerende maatregelen.

TONZON Thermoskussens: opmerkelijk effect temperatuur vloer
NIEUWS

TONZON Thermoskussens: opmerkelijk effect temperatuur vloer

Opmerkelijk effect op vloertemperatuur van TONZON Thermoskussens o.a. te zien bij VARA Kassa Groen.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent