wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  plankenvloer  /   solidfloor-uitgekozen-voor-prestigieus-project

Solidfloor uitgekozen voor prestigieus project

Plank, een exclusieve Solidfloor™ vloer is geselecteerd voor high end designproject in New York.

  • Fotocollectie

Plank, een van de exclusieve vloeren die ontwerper Piet Boon ontwikkelde voor Solidfloor, is geselecteerd voor Huys. Voor dit spraakmakende project met 58 luxueuze en elegante appartementen aan 404 Park Avenue South in de booming wijk NoMad, werkt de Kroonenberg Groep in New York samen met de internationaal vermaarde Nederlandse ontwerper Piet Boon en landschapsarchitect Piet Oudolf die onlangs de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs ontving.

‘Wij hebben deze robuuste, gewassen eiken vloer gekozen voor het pilot appartement, omdat het perfect past bij het stoere karakter van het gebouw. Het heeft een mooie, doorleefde look en feel’, verklaart de ontwerper zijn keuze.

Huys, op een van de mooiste locaties in The Big Apple, is een voormalig kantoorgebouw uit 1917 en gebouwd in de typische neoclassicistische stijl van die tijd. En nu dan getransformeerd tot high end appartementen passend bij een kosmopolitische lifestyle. Kwaliteit en aandacht voor detail, zijn net als een gezonde dosis typische Hollandse nuchterheid, eigenzinnigheid, functionaliteit en duurzaamheid de belangrijkste kenmerken van Huys.

Van meet af aan was het project een sensatie voor het verwende en design minded New Yorkse publiek. En talk of the town in verschillende media, waaronder het befaamde design magazine Dwell. Het is dus niet verwonderlijk dat nagenoeg alle appartementen in dit unieke project in no time zijn verkocht.

De naam Huys is een verwijzing naar het Stadt Huys, het eerste stadhuis van New York, dat in 1642 door de ondernemende Nederlandse Willem Kieft werd gebouwd. Bijna vier eeuwen later zijn het opnieuw voortvarende Nederlanders die in deze stad een spraakmakende stap zetten. Wij zijn er heel trots op dat Solidfloor™ gekozen is voor dit prestigieuze project.

Meer informatie: www.pietboon.com, www.huys.nyc.com of www.solidfloor.com

Fotocredits: styling by Karin Meyn, photographer Paul Barbera.

Publicatiedatum: 9 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: solidfloor plank designproject huys vloer new york piet boon

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent