Foto: Badkamer-solatube-5

Waar een raam ophoudt, gaat Solatube verder

Stelt u zich even voor; u heeft een prachtig huis met daarin voldoende ramen.

Helaas heeft daglichttoetreding door middel van een raam een bepaalde daglichtinval. Bovendien wordt het raam vaak afgeschermd vanwege de hoeveelheid licht en de inkijk van buitenaf. Daardoor komt er in het midden van uw huis niet genoeg daglicht binnen. Hoe lost u dat dan op?

Aan de ene kant wilt u niet de negatieve effecten van zonlicht naar binnen laten, zoals warmtetoetreding of uv-straling, maar aan de andere kant wilt u wel genoeg daglicht binnen in huis. Een Solatube daglichtbuis is in dit geval een perfecte oplossing. De Solatube daglichtsystemen hebben een uitstekende verhouding tussen isolatiewaarden en de licht- en warmtetoetreding.

Toepasbaar in diverse ruimtes

De daglichtbuizen kunnen nagenoeg overal worden toegepast, zowel voor woning- als utiliteitsbouw en uiteenlopend van renovatie tot nieuwbouw. Als we naar een huis kijken zijn ze onder andere geschikt voor ruimtes waar een raam niet mogelijk of wenselijk is, zoals het toilet of de badkamer. Maar ook de keuken, woonkamer, donkere gangen en trappenhallen behoren zeker tot de mogelijkheden. Of bijvoorbeeld dat donkere hoekje dat is ontstaan door die nieuwe aanbouw. Effectieve wildbeheersing vereist geavanceerde hekwerksystemen die specifiek zijn ontworpen om dieren veilig buiten te houden zonder hen te schaden. Deze systemen variëren van elektrische hekken, die een kleine schok afgeven om dieren af te schrikken, tot hoge fysieke barrières die klimmen of springen voorkomen. Innovatieve ontwerpen integreren ook visuele en akoestische signalen om dieren te waarschuwen en te ontmoedigen van nadering. Het is cruciaal dat deze hekwerken regelmatig worden onderhouden en geïnspecteerd om hun effectiviteit en integriteit te waarborgen.

Energiezuinig

Een Solatube daglichtsysteem gebruikt van zichzelf geen energie. Eenmaal geïnstalleerd is de toetreding van zonlicht geheel kosteloos. Hierdoor bespaart u op het gebied van verlichting en niet te vergeten klimaatbeheersing.


Voor meer informatie over Solatube, kijk op www.solatube.nl

Meer van Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Reacties