wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Je huis isoleren?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Verbouwen

Ga je binnenkort
verbouwen?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Met verf naar een fris interieur

Lees hier de zes stappen!

Een garage biedt je meer ruimte en meer opbergmogelijkheden. Ideaal dus om  de auto, fietsen en andere spullen veilig uit het zicht te hebben. Een garage is daarnaast een waardevermeerdering van je huis. De keuze voor een type garagedeur volgt nadat de garage is uitgezocht. Ook wanneer je al een garage hebt, kun je je garagedeur vervangen. Nieuwe garagedeuren zijn vaak veilig en inbraakbestendig.

Stalen garage

Een stalen garage kent vele mogelijkheden. Dit komt doordat dit garage systeem gemakkelijk in elkaar te zetten is. Zo is de garage zelfs te demonteren. Wanneer je verhuist, kun je de garage dus zelfs meenemen! Daarnaast heeft staal vele voordelen. Zo is het duurzaam en onderhoudsarm. Bovendien zijn er veel standaard stalen garages beschikbaar.

Stenen garage

Bij een stenen garage wordt de buitenkant van de garage van traditioneel metselwerk vervaardigd. De binnenkant van de garage wordt vaak gevormd door een houten skelet. Bij een stenen garage heeft de vloer van de garage een betonnen fundering. Bij een stenen garage zijn het dak, de buitenwanden en de bodem van gewapend beton gemaakt. De achterwand van de stenen garage dient van ventilatieroosters voorzien te zijn.

Houten garage

Je kunt ook kiezen voor een houten garage. Een garage van hout is een stuk eenvoudiger te realiseren dan een betonnen garage. Daarnaast zorgt het regelen van een omgevingsvergunning hierbij voor minder rompslomp. Voor het bouwen van een houten garage kun je diverse bouwpakketten kopen. Deze bouwpakketten zijn vaak eenvoudig en snel te plaatsen.

Garagedeur

Grofweg zijn er drie verschillende garagedeuren: de sectionaldeur, de kanteldeur en de roldeur. Een kanteldeuren kan diverse kantelbewegingen maken. Deze garagedeur bestaat uit twee delen. Eén met scharnieren en één over de breedte die naar binnenklapt. Een roldeur is doorgaans gemaakt van een oprolbare staalplaat. Het rolmechanisme bestaat uit een stalen trommel waarin veren verwerkt worden die de deur in elke gewenste stand kunnen openen. De sectionaaldeur rolt in delen (secties) omhoog. De panelen schuiven bij dit type deur voor de garage hierbij vlak langs het plafond, waardoor de deur weinig ruimte van je garage inneemt. De meeste moderne deuren voor de garage kun je elektrisch bedienen. Ook geïntegreerde verlichting is bij garage handig. Kies altijd voor een systeem met uitschakelfunctie. Zodra er een obstakel wordt geraakt, stopt de beweging en gaat de deur weer een stukje terug.

4 tips voor een garageverbouwing
NIEUWS

4 tips voor een garageverbouwing

Wanneer je toe bent aan een nieuwe garage, kun je deze gaan verbouwen. Je kunt deze ruimte zo functioneler maken.

Ervaar de luxe van een eigen garage
NIEUWS

Ervaar de luxe van een eigen garage

Met een eigen garage creëer je niet alleen extra opslagruimte of een veilige plek voor de auto, ook heeft dit een toegevoegde waarde voor de koopwoning.

App-besturing voor garagedeuren
NIEUWS

App-besturing voor garagedeuren

Als u als huiseigenaar in de stromende regen met de auto uw garage-inrit nadert, bent u blij als de poort met één druk op de knop kan worden geopend.

Parkeer je auto in je man cave
NIEUWS

Parkeer je auto in je man cave

Heb jij al een echte man cave? Voor de meeste mannen is het echt een must. Een mooie auto is ook een must. Waarom deze twee niet combineren?

Hörmann zijdelingse garagedeur HST
NIEUWS

Hörmann zijdelingse garagedeur HST

Innoveert Hörmann ook jouw garage? Slimme zijdelingse deur voor praktisch gemak.

Naar binnen naar buiten: de garagedeur!
TIP

Naar binnen naar buiten: de garagedeur!

Ze zijn er in verschillende verschijningsvormen: garagedeuren. De meest bekende is de kanteldeur, maar de sectionaaldeur wordt tegenwoordig steeds populairder.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent