wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  dak-dakbedekking  /   tips-om-lekkage-in-huis-te-voorkomen

Tips om lekkage in huis te voorkomen

Een lekkage in huis kan erg vervelend zijn. Meestal kun je zelf niet zoveel doen om een lekkage te verhelpen, tenzij je een expert bent.

  • Fotocollectie

Daar heb je dus echt een deskundige voor nodig zoals Loodgieters Hillegom. Wél kun je zelf een aantal dingen doen om een lekkage in huis te voorkomen. Je kunt immers beter voorkomen dan uiteindelijk genezen.

Controleer je huis

Zo kun je bijvoorbeeld diverse plekken in het huis controleren op beschadigingen. Controleer vooral het dak op gaten of kieren. Veel lekkages ontstaan namelijk door een gebrekkig onderhoud aan het dak. Na bijvoorbeeld heftig weer, zoals een storm of een sneeuwbui, kan het zijn dat het dak is aangetast. Zorg er voor dat het dak altijd schoon is. Controleer bijvoorbeeld of de regenpijp vrij is van vuil, zodat deze niet verstopt raakt en beschadigd raakt. Het is tevens verstandig om andere leidingen in huis te controleren op beschadigingen om lekkage te voorkomen.

Waterleidingen

Laat ieder jaar je waterleidingen controleren door een loodgieter, zodat je zeker weet dat alles nog naar behoren werkt. Maak bijvoorbeeld een afspraak of sluit een contract af met de loodgieter voor jaarlijkse controle. Het is handig om zelf te weten waar de hoofdkraan van het huis zich bevindt. Deze kun je afsluiten wanneer je een lange tijd niet thuis bent, zodat je zeker weet dat er in deze tijd geen lekkage in je huis zal plaatsvinden. Sluit in de winter de buitenkranen sowieso uit om bevroren en zo ook beschadigde leidingen te voorkomen. Stel de verwarming in de winter niet lager in dan veertien graden, zodat de leidingen niet kunnen bevriezen.

Condens in huis

Wat veel mensen niet weten is dat condens en vocht ook schade kan veroorzaken. Zet regelmatig na het koken, douchen of afwassen een raam open om condens en zo ook schade te voorkomen. Zorg ook voor goede isolatie van je huis. Condens en vocht kunnen niet alleen zorgen voor lekkage in het huis, maar ook voor andere vervelende bijkomstigheden zoals schimmel, ongedierte (zoals zilvervisjes en pissebedden) of rotting van de muren. Tot slot is het ook nog eens slecht voor je gezondheid wanneer je in een ruimte met veel vocht en/of condens staat.

Tags: lekkage huis lekkages water waterschade

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent