wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  beveiliging-sloten  /   slotenmaker-vertelt-hoe-slimme-technologie-je-huis-beter-kan-beveiligen

Slotenmaker vertelt hoe slimme technologie je huis beter kan beveiligen

Slimme technologie kan allerlei dingen positief beïnvloeden. Dit is ook het geval bij de beveiliging van een woning.

  • Fotocollectie

Met slimme sloten in combinatie met huisautomatisering ben je in staat om je huis beter te beveiligen. Hoe dit precies in de praktijk werkt vertelt de slotenmaker Hoofddorp. De professional geeft in deze blogpost enkele voorbeelden van de mogelijkheden die slimme technologie kan bieden op het gebied van woningbeveiliging.

Registratie van binnenkomst

Een voordeel van slimme sloten is dat deuren niet meer met een sleutel worden opengemaakt. Dit wordt bijvoorbeeld met een cijfercode of een digitaal bestand op je telefoon gedaan. Op deze manier kan iedereen een unieke code of bestand krijgen om de sloten te openen. Wat dit nog meer mogelijk maakt is een registratie van binnenkomst. Het systeem kan in real-time registreren wie de woning binnenkomt en de eigenaar van het huis hier een notificatie van sturen op zijn of haar telefoon.

Slotenmaker minder nodig hebben

De nieuwe manier van slimme sloten openen zorgt er ook voor dat je de slotenmaker minder nodig zal hebben. Je gebruikt immers geen sleutels meer om de deuren van je woning te openen. Sleutels die kwijtraken of afbreken in het slot zal daarom niet meer voorkomen. De slotenmaker Hoofddorp hoef je daarom niet meer in te schakelen om een afgebroken sleutel uit het slot te halen of de sloten te vervangen na het kwijtraken van een sleutel.

Deuren van afstand ontgrendelen

Slimme technologie zorgt er ook voor dat we dingen vanaf afstand kunnen bedienen via een telefoon of tablet. Ook sloten kunnen tegenwoordig op een Wi-Fi verbinding aangesloten worden. Dit stelt je in staat om deuren van afstand te ontgrendelen of juist vergrendelen. Handig wanneer een familielid voor de deur staat maar je iets te laat bent. Volgens de slotenmaker kan je met slimme technologie ook van afstand controleren of alle deuren wel goed afgesloten zijn en eventueel deze fout herstellen wanneer dit niet het geval blijkt te zijn.

De lichten van een woning bedienen

Naast de sloten kan je met slimme technologie ook de lichten van een woning op afstand bedienen. Ook dit kan volgens de slotenmaker bijdragen aan een betere beveiliging van een woning. Je kan bijvoorbeeld een huisautomatiseringssysteem zo programmeren dat de verlichting in huis aangaat wanneer iemand de woning benadert of op willekeurige momenten wanneer je van huis weg bent. Dit om potentiële inbrekers te laten denken dat er nog iemand in de woning aanwezig is.

Tags: slotenmaker slot sloten beveiliging technologie

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent