wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  zonwering  /   zonwering-en-de-voordelen

Zonwering en de voordelen

Met zonwering bepaal je zelf wanneer en hoeveel zonlicht de woning binnenkomt.

  • Fotocollectie

Want zonlicht kan soms hinderlijk zijn. Ook loopt de temperatuur achter glas hoog op tijdens de warme zomermaanden. Een koel huis zorgt voor aangenaam wonen. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken of slaapkamer. Zonwering kan op twee manieren: van binnenuit of buitenshuis. Van buitenaf brengt meerdere voordelen met zich mee. Denk aan inbraakwering bij rolluiken of schaduw op het terras bij een zonnescherm. Bovendien bestaat er met een terrasoverkapping ook nog eens een verlengde van de woonruimte. Het nieuwe binnen is immers buiten en dit type zonwering zorgt voor extra leefruimte.

Verschillende typen zonwering

Met zonwering zit je altijd goed: de woning blijft in de zomermaanden lekker koel en er schijnt niet te fel licht naar binnen. Zonwering kan zelf aangestuurd worden, bijvoorbeeld door middel van rolluiken of een zonnescherm. Hierdoor hou je zelf grip op de situatie en bepaal je altijd zelf wanneer zonlicht vrij spel heeft. Ideaal voor in de slaapkamers of aan de voor-of zijkant van de woning. Ook markiezen zijn een mooie manier om zonlicht te weren. Op een website zoals zonwering-Nijmegen.com kunt u inspiratie opdoen. Aan de achterzijde biedt het plaatsen van een zonnescherm of een terrasoverkapping meerwaarde aan de woning.

Binnen-en buitenzonwering voor elke woning

Zonwering voor binnen vormt vaak ook een mooie raamdecoratie. Denk hierbij aan jaloezieën, plisségordijnen of lamellen. Je hoeft niet groots uit te pakken om de zon buitenshuis of van je terras te houden. Ook met een parasol valt al veel te bereiken. Daarnaast kan er dubbel profijt gehaald worden uit een knikarmscherm, uitvalscherm of terrasoverkapping. Tijdens de zomer of zelfs winter lekker lang nog buiten kunnen zitten.. wie wilt dat nou niet! Uiteraard hoort bij buiten zitten ook mooie verlichting. Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer c.q. ambiance. Als u ideeën of inspiratie wilt opdoen kunt u naar een dichtbij zijnde klusmarkt gaan of vanuit huis op het internet kijken bij een partij zoals Nostalux.nl.

Tags: zonwering zonlicht rolluik luik luiken rolluiken

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent