wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   meubels  /  tafel  /   tips-om-een-grote-ruimte-in-te-richten

Tips om een grote ruimte in te richten

Een ruimte leuk en praktisch inrichten is een leuke, maar soms ook een lastige klus. De ruimte moet natuurlijk wel naar jou of jullie smaak ingericht zijn.

  • Fotocollectie

En, niet te vergeten, is het belangrijk dat je alles erin kwijt kan wat je wilt, maar dat er nog wel genoeg loopruimte is. Ook is het niet de bedoeling dat het erg leeg oogt. Tips om een ruimte zo mooi en effectief in te richten? Lees dan verder.

Tip 1: Luchtig en licht

Of je nou een grote of een kleine ruimte moet inrichten, houd het altijd licht en luchtig. Hoe meer lichtinval je naar binnen krijgt en het licht zich goed kan verspreiden, hoe beter. Het licht niet alleen de ruimte op, maar ook de sfeer en je humeur. Om een rustgevende sfeer te creëren, is het belangrijk om maximaal 1 of 2 grote, robuuste meubels te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een eettafel van bijvoorbeeld Robuustetafels.nl en 1 kast en verder kleinere meubels. Zo bewaar je het overzicht goed.

Tip 2: Hoe minder, hoe beter

Je weet wat ze zeggen; Less is more! Ga na wat je allemaal niet gebruikt in de ruimte en haal dat allemaal weg. Het staat dan waarschijnlijk toch alleen maar in de weg. Bij meubels, zoals een eettafel is dat wat lastiger. Deze heb je nodig en gebruik je waarschijnlijk dagelijks. Accessoires welke je niet of nauwelijks gebruikt kan je verplaatsen naar een andere ruimte of weg doen om meer ruimte te creëren.

Tip 3: Maak aparte 'hoekjes'

In een wat grotere ruimte is het mogelijk om aparte gedeeltes te creëren, zoals een eethoek, een zithoek en een werkhoek. Je kunt zo'n gebied aangeven door gebruik te maken van verschillende vloerkleden. Plaats wel een andere vloerkleed bij het zitgedeelte dan bij het eetgedeelte. Ben je van plan om dit door te voeren, neem dan niet te drukke vloerkleden. Dit zorgt weer voor een drukke en chaotische sfeer. Houd het rustig en egaal. Zo behoud je de rust in de ruimte.

Tags: tafel tafels robuust meubel meubels hout

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent