wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  moderne-keuken  /   onderzoek-van-tulp-keukens-toont-belang-van-keukens-aan

Onderzoek van Tulp Keukens toont belang van keukens aan

Nederlanders staan in hun leven gemiddeld 3 jaar lang in de keuken

  • Fotocollectie

Met Kerst en Oud en Nieuw voor de deur, staan we met z’n allen weer wat langer in de keuken. Onderzoek van Tulp Keukens onder ruim 500 Nederlanders toont aan dat we tijdens ons leven, gemiddeld zo’n drie jaar in de keuken doorbrengen. Van alle vertrekken, blijkt de keuken ook een van de meest populaire ruimtes in huis. Gemiddeld waarderen we onze eigen keuken met het cijfer acht.

Aan de respondenten is gevraagd hoeveel tijd men dagelijks besteedt aan het koken. Iets meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan een half uur tot een uur per dag aan koken te besteden. Men steekt over het algemeen meer tijd in het koken dan 5 jaar geleden. Ruim een kwart van de ondervraagden geeft die stijging aan. Twee derde kookt in elk geval dagelijks even lang als 5 jaar geleden.

Eigen keuken scoort een 8 op het rapport

We brengen gemiddeld al snel een uur tot anderhalf uur per dag in de keuken door. Als je dat 50 jaar lang doet, dan verblijven we tijdens ons leven zo’n drie tot vier jaar van ons leven in de keuken. Maar hoe belangrijk maakt dat een keuken nu eigenlijk in een woning? Daarom is gevraagd naar wat men de belangrijkste ruimte in de woning vindt. En daarbij kwam de keuken als de nummer 2 uit de bus. Alleen de woonkamer is nog belangrijker in de ranglijst van de huishoudens. Bad- en slaapkamer komen duidelijk na de keuken.

Over het algemeen is men tevreden tot zeer tevreden met de huidige keuken. Als de Nederlander een rapportcijfer hiervoor zou moeten geven, dan scoort de keuken een acht!

Meer informatie: www.tulpkeukens.nl

Publicatiedatum: 24 december 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: onderzoek tulp keukens keuken

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent