wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  landelijke-keuken  /   landelijke-keukens-1

Landelijke keukens

  • Fotocollectie

Landelijke keukens zijn een must voor iedereen die van een robuuste, warme uitstraling houdt. Bekijk deze landelijke keuken van Keuken Kampioen.

Deze keuken is bij uitstek de plek om een lekker wijntje te drinken met vrienden aan de grote houten keukentafel of een heerlijk gerecht klaar te maken voor de hele familie aan het praktische losstaande fornuis. Dit type keuken vormt dan ook het kloppend hart waar wonen en koken kan worden gecombineerd.

Karakteristieke eigenschappen van de landelijke keuken

De landelijke keuken is karaktervol dankzij verschillende unieke eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het platteland als ware in huis wordt gehaald.

Kleurgebruik

Natuurlijke grijstinten zijn de kleuren die in een landelijke keuken centraal staan. De kleurcombinatie van magnolia en antraciet zorgen voor een warme uitstraling. Landelijke keukens zijn er echter in alle soorten en maten en zijn grenzeloos te combineren zodat de keuken past in allerlei verschillende woningen en interieurs. Door te spelen met andere kleuren kun je je eigen stijl creëren.

Materialen

Hout, graniet en composiet zijn natuurlijke materialen die verwerkt zijn in verschillende onderdelen van de landelijke keuken zoals de vloer, het werkblad en de kasten. Deze materialen zorgen voor de robuuste uitstraling die zo kenmerkend is voor dit type keuken. Daarnaast is het natuurlijk altijd voordelig dat deze materialen gemakkelijk te onderhouden zijn.

Apparaten

In een landelijke keuken zijn het fornuis, de oven en een stevig formaat koelkast niet weg te denken. Het losstaande fornuis onder de brede schouw heeft zoveel mogelijk gaspitten om van het koken een feestje te maken. De robuuste uitstraling van dit type keuken komt terug in de moderne apparatuur. De vele houten planken en kastjes met de sierlijke ornamenten en grepen bieden daarbij genoeg plek om de smaakvolle kruiden en ander kookgerei op te bergen.

Showrooms

Meer weten? Is je interesse gewekt? Bezoek één van de Keuken Kampioen showrooms.

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent