wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  kleine-keukenapparatuur  /   sharp-interactieve-snijplank-chop-syc

Sharp interactieve snijplank Chop-Syc

Sharp ontwikkelt prototype voor slimme interactieve snijplank en laat zien hoe eenvoudig lekker en gezond koken kan zijn met Chop-Syc.

  • Fotocollectie

Sharp Europe toont het eerste prototype van de ‘Chop-Syc', een interactieve snijplank die met haar touchscreen toegang verschaft tot online recepten en advies over gezond eten. De snijplank maakt draadloos verbinding met het internet en bevat een ingebouwde weegschaal met geautomatiseerde aanbevelingen over gezonde porties, gebaseerd op het aantal personen waarvoor wordt gekookt.

Met de Chop-Syc is het makkelijk om gelijktijdig kookboekenen online informatie over gezond eten te raadplegen, zelfs wanneer de handen bedekt zijn met eten tijdens het koken. De snijplank beschikt over diverse handige functies die je helpen de juiste hoeveelheden te bepalen. Een leuk voorbeeld is de spaghettimeter. Deze cirkel geeft de dikte aan van de hoeveelheid ongekookte spaghetti die je nodig hebt, gebaseerd op het aantal personen waar je voor kookt. De interactieve snijplank werd bedacht door de winnares van Sharp's stagecompetitie bij Sharp Laboratories, Siobhán Andrews. Andrews werkte aan het prototype tijdens haar twee maanden durende stage, samen met enkele vooraanstaande productontwikkelaars bij Sharp in het Sharp-lab in Oxford.

Sharp snijplank Chop-Syc prototype.

Het scherm van de Chop-Syc is gemaakt van gehard, krasbestendig glas en kan op een oplaadbare mat worden geplaatst. Hierdoor is er geen batterij of snoer nodig. Het design van Andrews integreert Sharp’s beeldschermtechnologieën met innovatieve technologische oplossingen voor in huis.

Andrews versloeg met haar idee meer dan 70 andere inzendingen in Sharp's competitie #GetItDownOnPaper, waarin studenten werd gevraagd om via Twitter een innovatieve oplossing voor alledaagse problemen in te sturen. Het Chop-Syc-idee werd gekozen als winnaar, omdat het een innovatieve oplossing biedt voor de dagelijkse uitdaging die mensen hebben om gezond te koken.

Sharp is voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën om in te investeren. De wetenschappers bij Sharp zijn dusdanig onder de indruk van de Chop-Syc dat zij het concept mogelijk ook gaan doorontwikkelen.

Meer informatie: www.humansinvent.com of www.sharp.nl

Publicatiedatum: 25 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: sharp snijplank chop-syc

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent