Foto: greenpan-stockholm-3ply-pan

Eerste roestvrijstalen GreenPan in Nederland: Stockholm 3Ply

GreenPanTM heeft zijn succesvolle pannenserie Stockholm uitgebreid met zeven nieuwe modellen. Dit zijn de eerste roestvrijstalen pannen die het ecologische merk introduceert in Nederland.

GreenPanTM heeft zijn succesvolle pannenserie Stockholm uitgebreid met zeven nieuwe modellen. Dit zijn de eerste roestvrijstalen pannen die het ecologische merk introduceert in Nederland.

Stockholm 3Ply heeft alle voordelen van de bestaande serie met als pluspunt een 3 lagenbodem in roestvrij staal. Om gezond, lekker en milieuvriendelijk te bakken.

Stockholm 3Ply, tijdloze elegantie

De nieuwe serie Stockholm 3Ply heeft een elegant en tijdloos design en combineert alle basistroeven van GreenPan met een roestvrijstalen greep. 3Ply duidt op de 3 lagenbodem, 3 mm dik: twee lagen roestvast staal met daartussen een laag aluminium voor een optimale warmtegeleiding.

Aan de binnenkant heeft de pan de revolutionaire antikleeflaag Thermolon voor gezond en gemakkelijk koken. Geen keukentaak die je niet aankunt met het uitgebreide assortiment: drie koekenpannen, twee steelpannen, een lage sauteuse met deksel en een wok.

Stockholm 3Ply kun je op alle type kookplaten, inclusief inductie, gebruiken en is geschikt voor ovengebruik. Kortom, de onmisbare keukenhulp voor zowel hobbykoks als professionele chefs. Op de GreenPan-producten geldt 2 jaar garantie bij huishoudelijk gebruik.

Aanbevolen verkoopprijzen:
Koekenpan 20 cm: 79 euro
Koekenpan 24 cm: 89 euro
Koekenpan 28 cm: 99 euro
Steelpan 16 cm: 85 euro
Steelpan 18 cm: 95 euro
Lage sauteuse met deksel 24 cm: 129 euro
Wok 30 cm: 139 euro

GreenPan, ecologisch merk

De reeks Stockholm verwijst naar het internationale milieuverdrag van 1972, met Stockholm als gastland. Het was de eerste VN-conferentie over het menselijk milieu die ging over duurzaamheid – een keerpunt ook in het ontwikkelen van een globaal beleid voor milieubescherming.

Als jong bedrijf bewijst GreenPan dat ecologie en economie perfect kunnen samengaan. Het gebruik van de producten vermindert aanzienlijk onze ecologische voetafdruk – de oppervlakte die nodig is om onze grondstoffen te produceren en ons afval te verwerken. En dat is nodig. Want als iedereen wereldwijd zou leven als wij, zouden we ruim twee aardbollen nodig hebben...

De huisfilosofie van GreenPan is gebaseerd op drie belangrijke principes: milieu, gezondheid en gebruiksgemak.

- Milieu: Als het gaat om milieuvriendelijk kookgerei is GreenPan wereldwijd een referentie. Alle reeksen zijn ecologisch verantwoord ontworpen. De PTFE-vrije antiaanbaklaag Thermolon bevat geen schadelijke stoffen, er komt geen PFOA meer in het milieu terecht, er komen geen giftige gassen vrij bij het bakken op hoge temperaturen én er wordt minder energie verbruikt in het productieproces (tot 60% minder CO2-uitstoot vergeleken met een traditionele antikleeflaag).

- Gezondheid: Thermolon betekent een ware revolutie voor het kookfront. De technologie bestaat uit een keramische coating met een gepatenteerd polymeer. Dit maakt de antikleeflaag hittebestendig tot een temperatuur van 450°C. Aanbraden, dichtschroeien of zelfs flamberen kan allemaal, met de zekerheid van gezond, lekker en gemakkelijk koken zonder toxi-sche gassen die vrijkomen. Thermolon voldoet aan alle internationale kwaliteitsstandaarden opgelegd door de Amerikaanse FDA (Food & Drug Administration), de Zwitserse overheid en de Duitse LFGB. Deze standaarden worden in het algemeen in andere Europese landen, waaronder ook Nederland, overgenomen.

- Gebruiksgemak: De GreenPan-producten worden ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak. GreenPan garandeert een optimale warmtegeleiding zodat de gewenste baktemperatuur sneller bereikt wordt en het koken minder energie vergt. Dankzij de Thermolon-antikleeflaag zijn de pannen gemakkelijk te reinigen.

GreenPan wordt in Nederland exclusief verdeeld door het Belgische bedrijf Demeyere, een wereldreferentie inzake culinair kookgerei in roestvrij staal.

Meer informatie: www.green-pan.com / www.demeyere-nederland.nl

Publicatiedatum: 15 april 2010

Reacties