wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Haard of kachel?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Bij jou in de buurt!

Ben je op zoek naar
een haardspecialist in jouw regio?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Industriële look voor je interieur?

Kies een zwarte open haard!

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines.

Een speksteenkachel is steeds populairder. Een speksteenkachel zorgt voornamelijk voor gezonde en comfortabele warmte. Een speksteenkachel is gezond omdat de lucht niet droog is. Uiteindelijk is dit steeds beter voor de luchtwegen. De warmte van de speksteenkachel zorgt voor meer weerstand. Er zijn natuurlijk meerdere voordelen zoals een speksteenkachel die geen stof schoeit en ook huismijt- en schimmelgroei terugdringt.

Voordelen speksteenkachel

Een speksteenkachel is bijzonder gebruiksvriendelijk. Zo stookt dit type kachel slechts 3 uur (gemiddeld) voor warmte waar je de hele dag van profiteert. Een kachel als deze is warmteaccumulerend, wanneer hij nog warm is van de vorige dag is het zeer eenvoudig om hem aan te steken. Een speksteenkachel warmt veel sneller op dan een kachel van massieve stenen. Het verbrandingsrendement van de speksteenkachel is gemiddeld 90% en is hiermee veel zuiniger dan een moderne uitgekiende speksteenkachel. Bovendien geeft de speksteenkachel een behaaglijke stralingswarmte die voor een heerlijke warmte zorgt. Het verbrandingsrendement van de speksteenkachel is gemiddeld 90% en is hiermee veel zuiniger dan een moderne uitgekiende speksteenkachel. Tevens zorgt de speksteenkachel voor een nuttige warmteverspreiding in huis.

Speksteen

Wat is speksteen? Speksteen is een accumulerende natuursteen met talk en magnesium. Door de unieke samenstelling is speksteen vuurbestendiger dan bijvoorbeeld gietijzer. Het belangrijkste voordeel van een speksteenkachel is dat het de warmte heel lang vasthoudt. Deze geeft de warmte weer heel geleidelijk af aan de ruimte, in de vorm van aangename stralingswarmte. De stralingswarmte van de speksteenkachel wordt als zeer prettig ervaren door het menselijk lichaam. Speksteen heeft een typisch uiterlijk, met lichtgrijze kleurschakeringen. Behalve massieve speksteenkachels zijn er tussenvormen zoals kachels met speksteen wanden of bekleding. Veruit de meeste speksteenkachels worden gestookt op hout, hoewel er tegenwoordig ook speksteenkachels op gas zijn.

special haardspecialisten

Special

De haardspecialist in jouw regio!

Tip: zo ontdek je welke kachel bij jou past
NIEUWS

Tip: zo ontdek je welke kachel bij jou past

Een kachel is een geweldige aanschaf. Met een gezellige kachel is je huis opeens weer knus. Waar let je op bij het aanschaffen van jouw kachel?

Speksteen voor de energiebewuste stoker
NIEUWS

Speksteen voor de energiebewuste stoker

De Nederlandse hout- en gashaardenspecialist Wanders fires & stoves heeft haar succesvolle houtkachel Olaf Eco vernieuwd.

De 7 mooiste witte houtkachels en open haarden
TIP

De 7 mooiste witte houtkachels en open haarden

Er gaat niets boven de warmte van een echte houtkachel of open haard.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent