wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   haard-kachel  /  rookkanaal-schoorsteen  /   rookkanaal

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Metaloterm rookkanalen

Metaloterm® rookkanalen: de combinatie van veiligheid en design voor iedere haard of kachel.

Gezellig voor de openhaard, onbezorgd genieten van de warmte, de vlammen en het knapperende vuur. Dat kan met een rookkanaal van Metaloterm®  waarin optimale werking, veiligheid en design moeiteloos zijn gecombineerd.

De klassieke open haard, de robuuste houtkachel, de strak vormgegeven gashaard en de energiezuinige pelletkachel, ze hebben één ding gemeen voor al deze toestellen is een passend Metaloterm® rookkanaal beschikbaar. Deze rookkanalen zijn ontwikkeld en uitgebreid getest in samenwerking met fabrikanten van vooraanstaande haarden- en kachelmerken, zodat een goede werking en mooi vlambeeld gegarandeerd zijn. Daarnaast zijn de rookkanalen getest door onafhankelijke keuringsinstanties onder de zwaarste omstandigheden. Maar niet alleen door de werking onderscheidt een goed rookkanaal zich van de rest. De Metaloterm® rookkanalen staan ook bekend om de strakke designafwerking. Zo zijn de gladde aansluitpijpen verkrijgbaar in zwart, grijs en antraciet en sluiten hiermee naadloos aan op vrijwel ieder toestel. Mede hierom hebben meerdere gerenommeerde haardenfabrikanten er reeds voor gekozen hun toestellen uitsluitend te leveren met Metaloterm® EN-aansluitpijpen.

Gezellig voor de openhaard, onbezorgd genieten van de warmte, de vlammen en het knapperende vuur. Dat kan met een rookkanaal van Metaloterm®  waarin optimale werking, veiligheid en design moeiteloos zijn gecombineerd.Veiligheid
Waar rook is, is vuur. Door slechte stookomstandigheden en geen of weinig onderhoud aan uw rookkanaal kan een schoorsteenbrand ontstaan. Dit houdt in dat het rookkanaal temperaturen van meer dan 1000°C graden te verduren kan krijgen. Een rookkanaal van matige kwaliteit kan door een schoorsteenbrand aan isolatiewaarde verliezen waardoor het kanaal onbruikbaar wordt en er zelfs een brandgevaarlijke situatie kan ontstaan. Met het Metaloterm®AT-systeem is dit gevaar absoluut uitgesloten. Door de gepatenteerde isolatie en unieke constructie zal er zelfs na meerdere schoorsteenbranden geen verandering in de werking van het rookkanaal optreden en dat is wel zo’n veilig gevoel.

30 Jaar Garantie!
Dit jaar is Metaloterm®AT al weer 30 jaar op de markt en het rookkanaal heeft zich inmiddels dubbel en dwars bewezen. Om deze kwaliteit nog eens extra te onderstrepen, wordt er op het Metaloterm® AT-systeem een garantie van maar liefst 30 jaar verleend, zelfs na schoorsteenbrand!

Metaloterm® rookkanalen: de combinatie van veiligheid en design voor iedere haard of kachel.Energiezuinig
Naast veiligheid is energie een belangrijk hedendaags thema. Zeker bij het ontwerpen van nieuwbouwhuizen wordt er rekening gehouden met een zo laag mogelijk energieverbruik voor de verwarming van de aansluit, is het Metaloterm® Iso-block, een doorvoer door dak en/of vloer die op een brandveilige manier kierdicht kan worden afgewerkt. Door de bijzondere constructie van dit product gaat er geen kostbare warmte uit het huis verloren langs het rookkanaal, waardoor fors op de energiekosten kan worden bespaard. Het Iso-block kan dan ook perfect in passiefhuizen worden toegepast.

Overweegt u de aanschaf van een nieuwe haard of kachel of wilt u uw bestaande rookkanaal vervangen, laat u dan uitgebreid informeren over de Metaloterm® rookkanalen. Deze zijn uitsluitend verkrijgbaar via de gespecialiseerde haarden- en kachelzaken. Zowel het product als de adviezen zijn daarmee gegarandeerd van hoge kwaliteit. Meer informatie over de producten en waar deze verkrijgbaar zijn, vindt u op www.metaloterm.com. 

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent