wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Energie besparen?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Tips om energie te besparen?

Klik hier en laat je verrassen.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En lees gratis onze magazines.

Plintverwarming is een type verwarming die aangebracht kan worden in plinten. Plintverwarming wordt vooral gebruikt op plaatsen waar radiatoren niet geplaatst kunnen worden. Over het algemeen bestaat het uit een verwarmingselement. Deze wordt in combinatie met een kleine ventilator die warme lucht de kamer in blaast. De plintverwarming kan aangesloten worden op de cv-installatie. Deze koppeling zorgt ervoor dat de plintwarming gaat werken op het moment dat de cv-installatie aanslaat. Plintverwarming wordt veel toegepast in keukens, omdat in keukens vaak weinig ruimte voor radiatoren.  

Wat is plintverwarming?

Radiatoren domineerden lange tijd de verwarmingsmarkt, door hun eenvoud, snelle warmteafgifte en hun goede prijs. Recentelijk is echter vloerverwarming uitgegroeid tot een veel gekozen verwarming, omdat de meesten van ons liever niet de lelijke witte metalen gevaartes op de muur willen zien, die meestal ook op de verkeerde plaatsen zitten. Bovendien levert vloerverwarming meer comfort door de betere verdeling van de warmte en de stralingswarmte van de vloer. Vloerverwarming is echter minder effectief gebleken (en bewezen) onder vloeren van hout, laminaat en tapijt. Met plintverwarming kan men de eenvoud en snelheid van radiatoren combineren met het comfort en de ruimtebesparing van vloerverwarming. Dus wil je efficiënter met de energie omgaan, en niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en verbouwing van bestaande bouw? Plintverwarming is zeker een goede optie!

Plintverwarming in de keuken

Veel mensen zijn zich niet bewust van de potentiële ruimte in hun keuken. Gebrek aan kastruimte, te klein werkblad en een radiator die eigenlijk in de weg hangt. De oplossing is zoals gezegd plintverwarming. Plintverwarming vervangt je radiator  en zorgt zo dus voor 'meer' keuken zorgt. Hierdoor kan veel extra keukenruimte gecreëerd worden. Plintverwarming is compact, uiterst efficiënt en is bij uitstek geschikt voor plaatsing in loze ruimtes, onder kastjes en krappe nissen. De ruimte onder een keukenkastje is voor plintverwarming doorgaans riant genoeg. Dit werpt een geheel nieuw perspectief op verwarming en comfort.

ThermaSkirt plintverwarming van HEAT & Design
NIEUWS

ThermaSkirt plintverwarming van HEAT & Design

ThermaSkirt plintverwarming van HEAT & Design combineert het beste van twee werelden: de eenvoud en regelsnelheid van radiatoren en het comfort en de ruimtebesparing van vloerverwarming.

Elpan-Wanpan plintverwarming van Sangro
NIEUWS

Elpan-Wanpan plintverwarming van Sangro

Het nieuwe Elpan – (Elektrische plintverwarming) – Wanpan (watergevuld) verwarmingssysteem van Sangro biedt je comfort door je te omringen met warmte, dit opent een nieuwe wereld binnen de verwarmingsindustrie. Dit gecombineerd met een innovatief design.

Kickspace plintverwarming van Remeha maakt keukens praktischer
NIEUWS

Kickspace plintverwarming van Remeha maakt keukens praktischer

Ben je toe aan méér keuken, méér werkblad, méér opbergruimte? Kies dan voor Kickspace! Dat is een compacte inbouwverwarming (cv-gevoed of elektrisch) die conventionele radiatoren vervangt en daarmee nuttige extra keukenruimte creëert.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent