wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  airconditioning  /   luxaflex-energie-besparen-met-raambekleding

Luxaflex®: energie besparen met raambekleding

Luxaflex® introduceert online tool voor berekening energiebesparing raambekleding

Luxaflex®: energie besparen met raambekleding. Luxaflex® introduceert online tool voor berekening energiebesparing raambekleding.

Benieuwd hoeveel energie kan worden bespaard met raamdecoratie? In samenwerking met Milieu Centraal heeft Luxaflex® een vernieuwde calculator ontwikkeld die berekent welke invloed raambekleding heeft op de mate van energiebesparing in de winter en warmtewering in de zomer.

Deze Energy Saving Tool stelt vragen over het type woning, de grootte van het glasoppervlak en het verwarmingssysteem. Aan de hand van de antwoorden wordt met een rekenmethode van Milieu Centraal berekend welke producten voor elke unieke situatie geschikt zijn. De tool laat zien hoeveel verwarmingsenergie ’s winters te besparen is en hoeveel zonnewarmte een product ’s zomers kan tegenhouden. Zo is het mogelijk om binnen twee minuten verschillende eigenschappen van raamdecoratie te vergelijken en een verantwoorde keuze te maken.

Raamdecoratie kan in de zomer gebruikt worden om hitte en zonlicht te weren, terwijl het in de winter koude buitensluit en een isolerende functie heeft. Met name verduisterende raamdecoratie kan een flinke besparing opleveren voor de portemonnee. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt namelijk dat isolerende raambekleding een aanzienlijk effect kan hebben op energieverbruik. In de winter verliest een woning namelijk veel warmte via de ramen. Volgens Milieu Centraal is het sluiten van raambekleding na zonsondergang een snelle en eenvoudige manier om energie te besparen. Door toepassing van isolerende raambekleding kunnen huishoudens met dubbel glas gedurende de winter tot 15% besparen op de energierekening. Bij enkel glas kan die besparing zelfs oplopen tot 37%.

De Duette® Architella® Shades van Luxaflex® komen als beste uit de test. De unieke cel-in-cel structuur creëert een extra, isolerende luchtlaag en verbetert de isolatie bij het raam gedurende het gehele jaar.

Meer informatie: www.luxaflex.nl

Publicatiedatum: 12 januari 2013

 

Tags: luxaflex raambekleding energiebesparing energie besparing raamdecoratie Energy Saving Tool Duette Architella Shades

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent