wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  toilet  /   verstoppingen-voorkom-je-zo

Verstoppingen voorkom je zo

Waarschijnlijk denk je er niet veel over na, maar voor het optimaal functioneren van het riool is het belangrijk dat deze structureel wordt onderhouden.

  • Fotocollectie

Een verstopping doet zich namelijk voor op de meest onverwachte momenten. Dit kun je maar beter voor zijn. Hoe kun je het riool het beste onderhouden en wat kun je doen om verstoppingen te voorkomen?

Een verstopping voorkomen

Uiteraard kun je niet elke verstopping voorkomen, maar je kunt wel kleine dingetjes doen om ervoor te zorgen dat het escaleert. Veel stoffen zijn bijvoorbeeld schadelijk voor het milieu en kunt u beter niet door de gootsteen of het toilet gooien. Dit geldt bijvoorbeeld voor vet en doekjes. In het ergste geval kan dit leiden tot verstoppingen.

Gel voor in de gootsteen of het toilet

Diverse supermarkten en winkels zoals het Kruidvat, verkopen gel in hun assortiment dat je door het toilet of de gootsteen kunt gooien als zich een verstopping voordoet en het water niet langer wegspoelt. Voor slechts enkele euro's heb je een fles van 1 liter gel in huis. Dit is niet alleen handig, daarmee voorkom je ook dat je onnodig een extern bedrijf moet inschakelen om een verstopping te verhelpen. Een handige aankoop dus om het riool te ontstoppen.

Schakel een extern bedrijf in om een verstopping te verhelpen

Vanzelfsprekend kun je ook een extern bedrijf inschakelen om het riool te ontstoppen. Dit is vooral handig als een verstopping zo snel mogelijk moet worden opgelost. De meeste bedrijven beschikken over een storingsdienst. Dat betekent dat je zo snel mogelijk geholpen wordt, ook in het weekend. Vanzelfsprekend geldt dit vaak alleen voor noodsituaties.

Het is sowieso handig om een rioleringsbedrijf af en toe inspectie te laten verrichten op het riool. Daarmee voorkom je grotere verstoppingen en dus ook hogere kosten.

Tags: verstopping verstoppingen riool

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent