string(1) "p"

Wolvilt en akoestiek

"Deze ruimte heeft een slechte akoestiek"

Wolvilt en akoestiek een combinatie die goud is!

Onder akoestiek word onder andere verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Men zegt wel eens "Deze ruimte heeft een slechte akoestiek". Bedoeld wordt dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik.

Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld andere eisen gesteld dan aan een leefruimte. De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en terugkaatsing van het geluid door wanden of attributen en de grootte van de ruimte. De absorptie gebeurt door een ruwe en zachte wand-en vloerafwerking, zoals bijvoorbeeld gordijnen en zachte vloerbedekking. Terugkaatsing gebeurt door een gladde en harde afwerking, zoals gestucte muren en gladde harde vloeren. Wanneer het geluid veel wordt teruggekaatst, duurt het een tijd voordat het geluid is uitgestorven. Die tijd heet nagalm en kan als zeer hinderlijk worden ervaren.

Wij kunnen u adviseren als u last heeft van een slechte akoestiek. Onze collectie wolvilt producten voor vloer, wand en plafond zijn uitgebreid getest door de fabrikant HEY-SIGN. Bel ons voor advies en een goede akoestiek !

Team VILT & DESIGN