string(1) "a"

Tips voor een perfect gedekte kersttafel

Decoratie inspiratie en prachtige ideeën voor een sfeervol kerstdiner met een Scandinavisch tintje.

Sandra van Koningshoven

Last van kerst-stress?

Het is bijna zo ver: Kerst! En hoewel het allemaal superleuk en gezellig is, kan kerst ook heel stressvol zijn, zelfs in deze onzekere corona-tijden. Want ook al komen waarschijnlijk minder familie en vrienden voor een kerstdiner, alsnog heb je nog heel wat te regelen.

Hulp is onderweg!

Hapjes, drankjes en een lekker-maar-niet-te-moeilijk kerstmenu komen natuurlijk op de eerste plaats. Maar een perfect gedekte kersttafel hoort er natuurlijk ook bij: de presentatie van het eten is namelijk net zo belangrijk als het menu zelf.

000-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

Om jou - en mezelf ook een beetje - op weg te helpen, ging ik op zoek naar mooie voorbeelden van gedekte kersttafels en decoratie-ideeën.

Met deze tips doe je het altijd goed

Sfeervol en eenvoudig tegelijk, zou het kunnen? Mijn vraag werd snel beantwoord, want op de website van Søstrene Grene vond ik ongelooflijk veel voorbeelden en kerstdecoratie. Alles even prachtig en heel lekker Scandinavisch.

Dus ga er maar goed voor zitten, want hieronder laat ik je al dat moois zien: van het ontvangst met thee en een koekje tot ideeën voor de tafelindeling. Veel plezier!

Theetje?

Ik denk dat iedereen wel hoopt op een witte kerst. Maar sneeuw of niet, het is vast en zeker koud. Geef jouw gasten daarom een ultiem welkom gevoel en trakteer ze op een warme kop kerstthee. Koekje erbij? Natuurlijk! Serveer het op servies van glas, want dat geeft wat lucht tussen alle kerstdecoratie. 

1-koekjes-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken   1-theeservies-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

1-koekje-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

Decoratie inspiratie

Je gasten schuiven bij binnenkomst natuurlijk niet direct aan tafel, maar dat wil  niet zeggen dat de tafel er tot die tijd ongezellig uit hoeft te zien. Met wat eenvoudige stompkaarsen, houten decoratie (hoe schattig is dat dennenappeltje?!) en mooie servetten is het snel warm en gezellig! 

2-deco-dennenappel-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken   2-kaarsen-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

2-servet-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

Tafelsetting en naamkaartjes

Vooraf een tafelindeling maken is handig, want zo zorg je ervoor dat iedereen het de hele avond gezellig heeft met elkaar. Maar los hiervan staat het ook ontzettend leuk en geeft het een persoonlijk tintje aan de gedekte tafel: iedereen voelt zich welkom en belangrijk. 

3-naamtag-bal-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

3-naamtag-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

Sfeervol servies

Je kunt borden, schotels en schalen tegenwoordig in ontzettend veel kleuren krijgen. Leuk, maar je presenteert je gerechten het mooist op clean en wit servies. Een klein detail zoals een illustratie of een subtiel gouden randje mag trouwens wel. Zéker tijdens de feestdagen. 

5-servies-bestek-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken   5-servies-goud-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

5-servies-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

The Finishing Touch

Gebruik bestek met een gouden finish en maak je tafel compleet met mooie groene kersttakken en warme sfeerverlichting. Jouw kerstdiner kan dan echt niet meer mislukken! Merry Christmas! 

000-0-Sostrene-Grene-Christmas-kerst-decoratie-decoration-versiering-tafel-dekken

Reacties