string(1) "a"

4x ken je deze plantentrends al?

Planten kunnen een echte aanwinst zijn voor je interieur; er zijn dan ook veel manieren om ze in je interieur te verwerken.

Guido van Loon 12 Maart 2022

Ben je op zoek naar manieren om planten als echte eyecatchers in je woning neer te zetten? Lees dan snel verder. We hebben de 4 meest originele plantentrends voor je op een rijtje gezet!

Kleuren en prints

Je ziet het steeds vaker: kamerplanten die lekker opvallen. Niet alleen grote bladeren zijn in trek, maar ook bladeren met opvallende kleuren en tekeningen. Ben je op zoek naar planten met opvallende kleuren? Dan kun je op zoek gaan naar een Caladium, die een mooie roze kleur heeft, of een Aglaonema waarbij je zelfs groen, paars en geel in de bladeren kunt ontdekken. Als je graag een plant wil met een bijzondere print kun je gaan voor een Calathea die bladeren heeft met een opvallende print. Of wat dacht je van een in het oog springende Stippenbegonia?

Hydroponie

Een trend die steeds populairder aan het worden is, is hydroponie. Bij hydroponie kweek je planten in het water. Je kunt tegenwoordig al kant-en-klare planten kopen die op water staan. De planten worden in dat geval op een mooie, ronde vaas gezet die de vormen van de wortels nog eens extra benadrukken. Het leuke aan hydroponie is dat je op die manier kunt zien hoe de wortels groeien. Je kunt ze ook kopen met een lampje eronder; dit geeft een extra mooi effect als het ’s avonds donker is!

Terug in de tijd

De retro interieurstijl is tegenwoordig erg populair. Het is dan ook erg in trek om planten in je huis neer te zetten die in de jaren zestig en zeventig in alle woonkamers te vinden waren. Vind je het leuk om een retro look in je interieur te creëren? Dan kun je planten kopen met een echte vintage look. Voorbeelden hiervan zijn de Sansevieria, de pannenkoekenplant en natuurlijk verschillende soorten cactussen. Daarnaast zijn ook hangplanten lekker retro; daar hingen vroeger de huizen vol mee. Voorzie ze van een handgemaakte macraméhanger en de retro look is helemaal af.

Kruidentuintje

Je hoeft je liefde voor planten niet tot de woonkamer te beperken. Je kunt namelijk ook op een erg leuke manier meer groen doorvoeren in je keuken met een mooi kruidentuintje. Dit doe je door verse, geurende kruidenplantjes in je keuken neer te zetten. Ga dan bijvoorbeeld voor rozemarijn, tijm, oregano, basilicum en peterselie. Zet ze op een rijtje op het aanrecht of cluster ze in de vensterbank in je keuken zodat mensen kunnen zien dat jij weet wat je doet in de keuken!

 

Reacties