Woodstone natuursteen

Woodstone Wengue, dat geleverd wordt door Michel Oprey & Beisterveld Natuursteen, is een sedimentgesteente met een unieke, houtachtige structuur.

Productpresentatie

Het oppervlak is gezoet waardoor de op houtnerven gelijkende adering prachtig zichtbaar is. Een unieke natuursteensoort die de duurzaamheid en de uitstraling van natuursteen combineert met de specifieke beleving van een houten vloer. Om de afwerking van uw interieur compleet te maken kunnen ook op maat gemaakte treden, stootborden, vensterbanken en dorpels geleverd worden.
 
De Woodstone Wengue is verkrijgbaar in de afmetingen 120x25x2cm en 120x60x2cm (l x b x d). De bijpassende plinten zijn leverbaar met een hoogte van 6 cm en voorzien van een facet.
 
Er wordt geadviseerd om de Woodstone Wengue een aantal dagen vóór verwerking te laten acclimatiseren in de te verwerken ruimte. Tegels dienen plat en vlak op de grond gelegd te worden (opstapelen). Michel Oprey & Beisterveld adviseert enkel te verlijmen op de butter floating manier (zowel de vloer als onderzijde tegel inkammen met lijm) in Ardex S16 Flex of Ardex S20. De soort lijm is afhankelijk van de ondergrond. Voor het voegen van de Woodstone Wengue adviseren zij de Ardex MG steengrijs. De vloer dient na het inwassen goed schoongesponst te worden.

Reinigen & Onderhoud

Reinigen
Na circa 2 à 3 dagen reinigen met een zuurvrije cementsluierverwijderaar, bijvoorbeeld R55. De eerste 3-4 maanden (bij verlijming) of 6-8 maanden (bij specie) mag men de vloer enkel met weinig water reinigen, zodat de vloer optimaal kan drogen. In ieder geval géén zepen en dergelijke gebruiken. Wilt u tijdens deze droogperiode toch een keer dweilen met zeep, gebruik dan enkel een scheutje P24 in uw dweilwater. Het kan zijn dat deze vloer een langere droogperiode nodig heeft dan hierboven vermeld staat. Dit komt omdat de vloer reeds behandeld is tijdens de productie.
 
Onderhoud
Voor het wekelijkse onderhoud dweilt u met een aangepast onderhoudsproduct, bijvoorbeeld P24. Voor het voeden van uw vloer, gebruikt u circa zes keer per jaar een scheutje marmermelk in uw dweilwater. Producten zoals: chloor, schoonmaakazijn, anti-kal(k), allesreinigers etc. zijn absoluut niet geschikt voor kalkhoudende natuursteenvloeren.

Impressie