ECO systeem

ECO systeem is het systeem om ook eenvoudig zelf een houten vloer te leggen.

Productomschrijving

De keuze in hout voor de vloer is enorm. Elk houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Bedenk goed waar de vloer komt te liggen, welk soort je aanspreekt en welke kleur het beste past bij het interieur om de keuzes te beperken. Want de ideale houtenvloer moet er voor iedereen zijn!


Het ECO systeem, is een vloer waarbij de planken worden voorzien van een toplaag van 3mm (Eco-1) of 6mm (Eco-2) dik massief hout met daaronder een stabiele onderlaag. De planken hebben een dikte van 15 of 20 mm en een breedte van 160 tot wel 400 mm breed en zijn in vrijwel elke houtsoort en afwerking verkrijgbaar.
Voor dit zeer stabiele losliggende, en daarmee verhuisbare systeem, zijn vrijwel geen speciale gereedschappen of montage technieken nodig. Elke plank heeft een verbinding aan de langszijde en kopse kant. Daarmee worden de delen moeiteloos strak en glad tegen elkaar gelegd zonder dat er lijm aan te pas komt.
De planken kunnen van tevoren gelakt, geolied of voor een wasvloer geïmpregneerd aangeleverd worden. Doordat de vloerdelen behandeld aangeleverd kunnen worden spaart dit droogtijd op locatie. Hierdoor is dit systeem ook zeer geschikt voor de projectmarkt. Ook voor appartementen is dit een uitkomst. Door de zwevende vloerconstructie is een geluidreductie van 10dB gemakkelijk haalbaar.
Indien de vloerdelen van het ECO systeem verlijmd worden op de ondervloer zijn ze toepasbaar op vloerverwarming.