Gira Assistance

Meer comfort door gebouwentechniek die de dagelijkse taken op zich neemt. Meer veiligheid door intelligente oplossingen voor binnen en buiten. Meer efficiëntie door aanpassing van het energieverbruik aan de behoefte. Design en techniek worden sinds enige tijd weer beschouwd vanuit hun eigenlijke bestaansrecht – de mens ten dienst staan.

De mens in het middelpunt

Design en techniek worden sinds enige tijd eindelijk weer beschouwd vanuit hun eigenlijke bestaansrecht – de mens ten dienst staan. De mens met zijn wensen en behoeften staat weer in het middelpunt van het ontwikkelings- en vormgevingsproces. Nieuwe producten worden beoordeeld op hun "usability", hun geschiktheid voor gebruik. Ze moeten problemen oplossen, geen nieuwe creëren. Ook complexe producten moeten eenvoudig en intuïtief te bedienen zijn, door mensen van elke leeftijd, zowel door kinderen als door ouderen. Intelligente systemen moeten het dagelijkse leven vergemakkelijken door b.v. besturings- en controlefuncties over te nemen. Ze zouden moeten meedenken, hun omgeving en de situatie herkennen en automatisch de juiste reactie initiëren. In onze wereld van continue verandering moeten deze systemen bovendien flexibel zijn en zich gemakkelijk aan nieuwe eisen en behoeften laten aanpassen. De vandaag de dag beschikbare technologieën openen hiervoor volledig nieuwe mogelijkheden.

Neem smartphones: met intelligente programma's, zogenaamde apps, wordt de "mobile telefoon" van weleer een Personal Assistent in elke fase van het leven – op het werk en privé. Winkelen, concertkaarten en tickets boeken, lokale informatie opvragen, routes aanpassen aan de verkeersdrukte of zelfs van onderweg de gebouwentechniek thuis controleren en aansturen: één enkel apparaatje vervult talloze taken en vergemakkelijkt en verrijkt het dagelijkse leven.
Neem interieurdesign: ergonomie en aanpasbaarheid aan individuele behoeften zijn tegenwoordig essentieel voor excellent design. Alleen een "goede vorm" is niet meer voldoende. Meubels worden multifunctioneel, flexibel en ook lichter – ze blijven immers niet meer eeuwig op dezelfde plaats staan. Kindermeubilair groeit mee. Stoelen en tafels kunnen naar wens hoger of lager worden gezet. Deuren en laden openen vanzelf als een hand ze nadert.


Neem de automobielindustrie: veel auto's hebben inmiddels meer comfort dan de eigen woning. Ruitenwissers worden automatisch aangezet wanneer het begint te regenen. Intelligente verlichtingssystemen passen het licht aan aan de weers- en verkeerssituatie en verhogen zo de passieve en actieve veiligheid. Assistentiesystemen zijn vanaf een bepaalde klasse allang vanzelfsprekend. Ze leveren akoestisch en optisch belangrijke informatie, helpen bij het inparkeren en voorkomen zelfs ongevallen door te waarschuwen voor gevaren en zo nodig zelfstandig te remmen.

De woning op maat die meedenkt

Design en techniek in dienst van de mens: nergens zo belangrijk als thuis. Want voor de meesten mensen is thuis het middelpunt van de wereld, en in het middelpunt van deze eigen plek om je terug te trekken staat: de mens. Daarom wil men hier alles precies naar eigen smaak en stijl, overeenkomstig de eigen wensen en eisen aan comfort en veiligheid vormgeven – in het bijzonder wanneer het gaat om eigen huis of appartement.

Daarbij is het niet alleen de keuze van meubels en inrichting die een huis of appartement tot een thuis maakt waar men zich goed voelt. De elektrotechnische installatie heeft een groot effect op comfort en veiligheid. Intelligente gebouwentechniek is de sleutel tot een goede kwaliteit van wonen – en dus ook voor de kwaliteit van leven. Deze zorgt b.v. automatisch voor het juiste licht, een aangename kamertemperatuur en een goed binnenklimaat. Daarbij wordt de efficiëntie verhoogt doordat het energieverbruik aan de daadwerkelijke behoefte wordt aangepast. De toegang tot de woning wordt beveiligd door te laten zien wie er voor de deur staat en communicatie met de bezoeker mogelijk te maken. Ongenode gasten worden buiten gehouden door aanwezigheid te simuleren terwijl er niemand thuis is.
De mogelijkheden van moderne gebouwentechniek zijn praktisch onbegrensd en komen er steeds meer nieuwe bij. Het komt erop aan ze op een zinvolle manier te gebruiken en ze betrouwbaar beschikbaar en eenvoudig bedienbaar te maken. Intelligente gebouwentechniek met Gira Assistance zorgt ervoor dat men zich thuis ook werkelijk thuis voelt.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.gira.nl