Gloriosa fotobehang

Heldere kleuren van exotische bloemen op een grungy muur van witte bakstenen geven het interieur een industrieel design accent. Het fotobehang Gloriosa is een artistieke combinatie van grafisch design en fotografie waarmee je de laatste modetrends naar de huiskamer brengt. Bestel Gloriosa via www.muurmode.nl.

 

Impressie van het fotobehang

 

 

 
 
 
 

Veelgestelde vragen

Van welk materiaal is het fotobehang van Muurmode gemaakt?
Muurmode biedt zowel fotobehang van ´traditioneel behangpapier´ als vliesfotobehang. Het normale fotobehang is geprint op behangpapier met UV-bescherming. Bij dit behang wordt de lijm aangebracht op het papier. Het vliesbehang is een sterker materiaal dat beter bestand is tegen vocht en dat tezijnertijd weer eenvoudig in hele banen droog verwijderd kan worden. Bij vliesbehang wordt de lijm aangebracht op de muur waarna het behang in de lijm op de muur geplaatst wordt.

 

Is het mogelijk het fotobehang in andere maten te bestellen?
De standaard modellen fotobehang kunnen eenvoudig korter geknipt of gesneden worden. Het standaard fotobehang kan niet in grotere maten geleverd worden aangezien de betreffende foto´s reeds maximaal benut zijn. Het fotobehang van vlieskwaliteit kan, indien de foto dit toelaat, wel in afwijkende maten besteld worden. Hiervoor worden bijkomende kosten gerekend. Voor concrete vragen kunt u contact met ons opnemen.

 

Is het mogelijk een gepersonaliseerd fotobehang van een eigen foto te bestellen?
Ja, Muurmode kan fotobehang fabriceren van een door u aangeleverde kwaliteitsfoto. Uw eigen foto wordt gedrukt op vliesbehang van hoge kwaliteit. Meer informatie vindt u op de website van Muurmode.

 

Wat is de prijs van gepersonaliseerd fotobehang?
Voor gepersonaliseerd fotobehang van een eigen foto rekenen zij € 40 per vierkante meter met een minimum van 6 meters (oftwel minimaal € 240). Vanaf de 11e meter is de prijs € 30 per m2.

 

Wat moet de kwaliteit zijn van de foto voor mijn eigen fotobehang?
Voor uw gepersonaliseerde behang is het aan te bevelen een foto aan te leveren van voldoende kwaliteit. Over het algemeen wordt aangeraden om een foto te gebruiken van minimaal 700 pixels per meter fotobehang. Dit wil zeggen dat voor een fotobehang van 2 bij 4 meter de foto minimaal 3,9 Megapixels (1400 x 2800 pixels) moet zijn. Hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe scherper het behang op de muur wordt. Met name als het fotobehang in een kleinere ruimte gehangen wordt, en er dus altijd van dichtbij naar gekeken wordt, is het raadzaam een hoge-resolutie-foto aan te leveren. Let bij het maken van een eigen foto op de instellingen van uw camera, zodat deze op de hoogste resolutie ingesteld staat. Als u bepaalde foto´s zoekt, is het ook mogelijk gebruik te maken van websites met stockfoto´s waarbij geselecteerd kan worden op voldoende kwaliteit.

 

Hoe lever ik de foto aan als ik mijn eigen foto op behang wil?
Je kunt de foto per email sturen naar info @ muurmode.nl (zonder de spaties ertussen, die staan er om spam te voorkomen).

 

Hoe bevestig ik fotobehang op de muur?
De wijze van opplakken hangt af van het soort behang. Zie hiervoor de uitgebreide plakinstructies voor fotobehang.

 

Kan fotobehang aan vocht blootgesteld worden?
Het traditionele fotobehang is vervaardigd van behangpapier en is derhalve niet bestand tegen vocht. Voor het schoonmaken kan het beste een droge doek gebruikt worden. Het vliesfotobehang is resistenter en kan ook gebruikt worden in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Echter ook vliesfotobehang kan niet in een permanent vochtige ruimte geplaatst worden en het is af te raden vliesbehang direct met vocht (bijvoorbeeld douchewater) in aanraking te brengen.

 

Op wat voor ondergrond kan fotobehang opgeplakt worden?
In principe dient het fotobehang aangebracht te worden op gladde en schone muren. Op muren met een groffe structuur of met veel kalk is het aanbrengen van fotobehang af te raden.

 

Wat is de levertijd van fotobehang?
Het standaard papieren fotobehang is over het algemeen direct uit voorraad leverbaar. Het vliesbehang en het gepersonaliseerde fotobehang (van vlies) wordt meestal in ongeveer 10 werkdagen thuis bezorgd.

Productomschrijving

De breedte van dit fotobehang is 368 cm en de hoogte is 254 cm. Indien u kleinere maten wenst kunt u de zijden naar eigen inzicht korter knippen of snijden. Voor grotere maten, of behang op maat, biedt Muurmode ook gepersonaliseerd fotobehang op basis van uw eigen foto.

Het materiaal van het model Gloriosa bestaat uit UV-bestendig behangpapier met een achterkant van blauwe inkt, zodat eventuele oude muurkleuren niet meer zichtbaar zijn na opplakken. Om het opplakken te vergemakkelijken wordt het fotobehang geleverd inclusief lijm en instructies. Verder wordt het behang geleverd in 8 stukken (op de achterkant staat de volgorde toegelicht) zodat het opplakken nog gemakkelijker is.Mocht Gloriosa niet helemaal jouw stijl zijn, kijk dan op www.muurmode.nl voor een ruime keuze aan betaalbare muurdecoratie. Van een palmbomenstrand of waterval tot de skyline van Manhattan, van tijdloos tot urban. En mis vooral niet de exclusieve interieursticker ontwerpen van Muurmode!

Prijsstelling en produktcode Fotobehang Gloriosa
Prijs fotobehang inclusief lijm: € 85. Verzendkosten zijn € 5.
Productcode: GE8-899

Technische specificaties

Maten: 368 cm breedte x 254cm hoogte.
Aantal delen: 8.
Verpakking inclusief lijm en instructies.
Materiaal: UV-bestendig behangpapier

 

 

Bevestiging

Fotobehang is ideaal om een muur om te vormen tot een landschap, een vergezicht, je droomstrand of om je muur te decoreren met je eigen foto.

 

Het fotobehang van Muurmode is makkelijk aan te brengen en wordt geleverd met instructies en, afhankelijk van het model, al dan niet inclusief lijm.

 

Bevestiging standaard fotobehang:

 

Fotowanden zijn grote reproducties van foto´s die ons, op de muur bevestigd, leiden naar andere sferen en landschappen.
De fotowanden zijn gemaakt van speciaal behangpapier met UV stabiele inkt en, bij de meeste modellen, een donkere achterkant zodat de ondergrondkleur niet door de foto heen zichtbaar is.

Om het ophangen gemakkelijk te maken zijn de fotobehangen verdeeld in kleinere delen waarbij het nummer c.q. de volgorde op de achterkant vermeld wordt. Elk model fotobehang heeft een standaard maat waarbij het mogelijk is zelf de breedte of hoogte korter te knippen.
Voor het opplakken van het fotobehang raden we de volgende stappen aan:

1. Muurvoorbereiding
De muur waarop het fotobehang geplakt wordt moet net als bij gewoon behang glad, vetvrij en schoon zijn. Als er nog oude behangresten aanwezig zijn dan moeten deze eerst met een spatel verwijderd worden. Eventuele gaten moeten gedicht en glad gemaakt worden.

2. Voorbereiding plaksel
Gebruik de lijm die bij de fotowand geleverd wordt en verdun de inhoud van het zakje met 1,5 liter water.
Voor het standaard fotobehang dat geleverd wordt zonder lijm bevelen we u aan lijm te kopen die aangebracht wordt op het behang, bijvoorbeeld Perfax blauw. Let op dat u niet teveel lijm op het fotobehang aanbrengt. Als het behang te vochtig wordt, is er kans dat het gaat scheuren.

3. Voorbereiding voor plakken fotobehang
Aangezien vele muren niet volledig recht zijn, bevelen we aan om hulplijnen te tekenen voor het opbrengen van de verschillende fotowand delen. Teken met potlood de lijnen op de muur met behulp van een centimeter, een waterpas (voor de horizontale lijnen) en een schietlood (verticale lijnen).

4. Aanbrengen fotobehang
Zorg ervoor dat u bij normale kamertemparatuur het behangpapier opplakt en houd deuren en ramen gesloten. Smeer de panelen in met lijm en laat deze ongeveer een minuut intrekken. Plak de individuele panelen één voor één op en volg daarbij de getekende hulplijnen. Begin met een hoek en strijk de vellen van boven naar beneden glad, zodat er geen luchtbellen achterblijven. Laat de vellen ongeveer 2-3 mm overlappen.
Het behangpapier waar geen standaard lijm bij geleverd wordt is vrij dun. Wees dan ook voorzichtig met het verwerken van dit materiaal, anders bestaat de kans op scheuren. Breng de lijm dun en egaal aan en maak het behang niet te nat. Wrijf het behang voorzichtig aan met een zachte doek.

5. Drogen
Laat de fotowand langzaam drogen bij kamertemperatuur en vermijd tocht.
Het fotobehang heeft de eigenschap dat het na het opbrengen van de lijm enigszins uitzet, afhankelijk van de omstandigheden als temperatuur en vocht. Eenmaal droog zal het behang weer enigszins krimpen. De panelen van het behang dienen elkaar daarom te overlappen met enige millimeters bij het aanbrengen.

De volledige plakinstructies worden geleverd bij elke fotowand.

 

Bevestiging vliesfotobehang:

 

Voor het vliesfotobehang en de gepersonaliseerde fotobehangen beveelt Muurmode de volgende stappen aan:

1. Muurvoorbereiding
De muur waarop het fotobehang geplakt wordt moet net als bij gewoon behang glad, vetvrij, droog en schoon zijn. Als er nog oude behangresten aanwezig zijn dan moeten deze eerst met een spatel verwijderd worden. Eventuele gaten moeten gedicht en glad gemaakt worden. Houd er rekening mee dat bij fotomuren met lichte kleuren de muurkleur door kan schijnen.

2. Lijm
Het vliesfotobehang van Muurmode wordt zonder lijm geleverd. Aangeraden wordt lijm te gebruiken die geschikt is voor vliesbehang en die aangebracht wordt op de muur, bijvoorbeeld Perfax Roll-on.

3. Opplakken vliesfotobehang
Breng de lijm gelijkmatig op de muur aan (niet op het behang), bij voorkeur met een roller. Begin met lijm voor (ruim) 1 baan en breng het behang per baan van boven naar beneden in de natte lijm aan. Wrijf eventuele kreuken of luchtbellen weg met de handen of een spatel. Plak zo het hele fotobehang baan voor baan op de muur. Zo lang de lijm nog nat is, kan een baan eventueel nog verwijderd en opnieuw opgeplakt of verplaatst worden.
Let op dat er niet teveel lijm aan de uiteinden zit, want dan is er kans dat de lijm vlekken achterlaat buiten het fotobehang.

Controleer voor het opplakken goed of uw fotobehang compleet is en of u alle delen op de juiste volgorde hebt klaarliggen.

Meer van Muurmode.nl Bekijk alle