string(1) "p"
Profielfoto van Innobeds
Innobeds
Spoetnik 10, 3824MG Amersfoort
maandag
10:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 18:00
woensdag
09:00 - 18:00
donderdag
09:00 - 18:00
vrijdag
09:00 - 18:00
zaterdag
21:00 - 17:00
zondag
12:00 - 17:00

Italiaanse slaapbanken, de nieuwe trend van 2022

Steeds meer mensen kiezen voor een slaapbank, maar waar kijk je naar bij een aanschaf van een slaapbank?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een slaapbank, de slaapbank biedt natuurlijk veel flexibiliteit in vergelijking tot een normale bank. 

De slaapbanken komen in veel maten, vormen, prijzen en designs. Wat is belangrijk om mee te nemen als je overweegt om een slaapbank aan te schaffen? 

1. Het doeleinde

Als je opzoek gaat naar een slaapbank, is het belangrijk om jezelf eens af te vragen, waarom je voor een slaapbank kiest. Wie gaat erop slapen? Zijn het je ouders, familie, vrienden, kinderen? Zijn ze gewend aan een bepaald type slaap-comfort? Aan de hand van deze vragen kun je al een heel eind komen richting je ideale slaapbank!

2. Het matras

Net als bij een bed, speelt het matras een grote rol in de slaapcomfort van een slaapbank. Ook hier heb je als klant veel keuze in, je hebt verschillende soorten matrassen, verschillende diktes en verschillende afmetingen. Voor het slaapcomfort kijk je vaak vooral naar de dikte en het type matras. Om de comfort van je slaapbank te kunnen vergelijken met een goed bed, wordt er vaak naar matrassen gekeken vanaf 12 cm dikte. 

3. Prijs en herkomst

Prijs is natuurlijk ook een belangrijk aspect als het gaat om een aankoop van een slaapbank. Vaak zie je hele verschillende tarieven op het internet, die variëren tussen 200 en 5000 euro. Als klant is dit natuurlijk moeilijk in te schatten, waar je dan precies voor betaalt. Voor  kwalitief goede slaapbank is vaak tussen 1000-3500. De prijs zit hem vaak in de mechanisme, matras-type en de materialen die gebruikt worden.

4. Garantie, service en nazorg

De italiaanse merken worden al heel lang gezien als de wereldleider in design, of het nou om mode, auto's of meubilair gaat. De slaapbanken zijn hier geen uitzondering voor. Het is belangrijk dat bij de keuze van de juiste slaapbank te overwegen waar het vandaan komt, en wie het maakt. Bij de merken uit het buitenland is het handig om te letten op de garantie voorwaarden en de service die er geboden is. 

Maxima House slaapbanken

In samenwerking met een italiaanse producent, is Maxima House bezig met ontwikkelen en verkopen van kwalitatieve slaapbanken. Wij hebben onderzoek gedaan naar wat het meest gebruikt wordt en wat de ideale waarden zijn voor een slaapbank. 

  • Afmetingen.
    De populairste afmetingen voor een slaapbank zijn 140 cm en 160 cm. Aan de hand hiervan besloten wij deze afmetingen aan te houden voor de productie van onze matrassen. Vaak is dit meer dan voldoende om 2 volwassenen van goed comfort te voorzien.
  • Materiaal en matras.
    De materialen die het meest gebruikt worden zijn stof, wij hebben gekozen voor hoogwaardige katoen als primaire stof. Deze biedt het zachte comfort en is gemakkelijk schoon te houden. Het matras dient voor een goede nachtrust te zorgen, wij hebben daarom gekozen voor matrassen tussen 13 en 16 cm. Dit zijn schuimmatrassen die ervoor gemaakt zijn voor de slaapbank industrie, hiermee bieden wij de maximale comfort die een slaapbank kan bieden.
  • Mechanisme.
    Het mechanisme wat wij gebruiken is het hart van de slaapbank, onze slaapbanken worden namelijk gemaakt om nooit meer stuk te gaan. Het mechanisme is ontworpen door italiaanse designers en is zorgvuldig samengesteld, daar zit ook een garantie op van 24 maanden. De verwachting is dat het nooit meer stuk zal gaan. 
  • Service.Service wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Het gaat om dat het product goed is, maar de nazorg en de service is vaak net zo belangrijk. Wij als Maxima House zetten de focus op de service. Wij willen graag ervoor zorgen dat u als klant tevreden bent niet alleen over het product maar ook over het aankooptraject, levering, contact en alle andere aspecten van uw bestelling.

Onze slaapbanken zijn direct beschikbaar in meerdere kleuren en leverbaar in heel Nederland en België.