Luna Gold

De magie van het vlammenspel brengt als geen ander sfeer in huis. Zo belangrijk als de zon met zijn stralingswarmte voor ons is, zo belangrijk is tijdens de wintermaanden het vuur met zijn stralingswarmte. Een warmte die uw lichaam binnendringt, uw bloed doet stromen, uw wangen doet blozen.

M-Design: de magie van vuur

De magie van het vlammenspel brengt als geen ander sfeer in huis. Zo belangrijk als de zon met zijn stralingswarmte voor ons is, zo belangrijk is tijdens de wintermaanden het vuur met zijn stralingswarmte. Een warmte die uw lichaam binnendringt, uw bloed doet stromen, uw wangen doet blozen.

Sfeer in de woning is uiteraard ontzettend belangrijk. We verblijven vele uren per dag in huis en - belangrijker - die uren worden grotendeels in ontspanning doorgebracht. Dat zou in ieder geval de bedoeling moeten zijn, zelfs in deze gejaagde tijden. Kleur, geur, geluid, lekker eten en samen zijn maken een huis tot een thuis. En dat hebben we hard nodig. Sfeer mag dan wat 'soft' klinken, het is even noodzakelijk als voedsel of kledij. In dat opzicht is een open haard goud waard. Open haarden verslinden hout zonder veel warmte af te geven. Bij een open haard wordt ongeveer 90% van de warmte weggezogen door de schouw. Het unieke gevoel dat open haarden geven is nu gelukkig ook op een moderne manier te verkrijgen. Moderne haarden van M-design waarbij het vuur achter een glasraam zit, houden dat glasraam ook echt schoon. Men kan net zo genieten van het vlammenspel als bij een open haard. Daarvoor worden geavanceerde technieken ingezet die het glasraam met voorverwarmde luchtspoeling schoonhouden. Wie voor een moderne designhaard kiest om zijn interieur een comfortabele warmte en een visuele meerwaarde te verlenen, twijfelt vaak nog tussen gas of hout als energieleverancier. M-design lost dit dilemma op de meest eenvoudige wijze op, door een ruim aanbod van haarden op zowel gas als hout. Alleen al voor gas biedt de fabrikant uit Brugge (Zedelgem) niet minder dan elf verschillende modellen aan.

Gashaarden
M-design produceert zowel de front designhaarden als doorkijk- en hoekmodellen. U merkt niet eens dat ze op gas 'draaien' want de ontwerpers van M-design ontwikkelden charmante vuurdecors zoals een zwarte saffier- of witte diamantuitzicht, kleine of grote Carrara keitjes of een perfecte houtimitatie. De gashaarden staan niet alleen decoratief op een zeer hoog peil, maar zijn bovendien technisch tot in de perfectie uitgerust voor een méér dan veilige werking. Elke gashaard werkt op een gesloten verbrandingssysteem dat geen greintje zuurstof aan de woonruimte onttrekt. De afvoer van rookgassen geschiedt langs concentrische rookkanalen, die zowel verticaal als horizontaal geïnstalleerd kunnen worden. De achterwand van de haarden bestaat uit een zwarte metalen plaat of een zwart reflecterende keramische glasplaat, waardoor een zeer ruimtelijke sfeer wordt gecreëerd. Het is een plezier om hier alleen al naar te kijken. Ook het gebruiksgemak is verzekerd. Elk model beschikt over een thermostatische afstandsbediening. Wie echter vlak bij de haard wil genieten van de comfortabele warmte, kan ook manueel de verbranding regelen.

Houthaarden
M-design staat eveneens zeer sterk in houtgestookte haarden, met liftdeur. Het 'Luna Gold +' model is technisch weer sterk geëvolueerd, en het nieuwe concept biedt heel wat meer mogelijkheden. Een zogenaamd 'remplaatsysteem' verhoogt nog het verbrandingsrendement zodat alles, ook uw schouw, veel schoner en veiliger blijft. De toestellen zijn uitgerust met een rechtstreekse verse luchtaansluiting. Zo wordt altijd de juiste hoeveelheid verse zuurstof aangevoerd. Deze technisch hoogwaardige toestellen zijn ook leverbaar met een geïntegreerde ventilator. M-design fabriceert en verdeelt dus de betere designhaarden met een visuele meerwaarde, maar ook met een zeer hoog rendement én een gewaarborgde veiligheid.