Compass Pools warmtepomp

Zwembadverwarming hoeft niet duur te zijn!

Compass Pools zwembadverwarming

Zwembadverwarming hoeft niet duur te zijn!
Zwembadverwarming is in ons land helaas noodzakelijk. Maar dat kost toch handenvol energie? Waar en … niet waar! Gelukkig zijn de zwembaden van Compass Pools goed geisoleerd met als een gevolg een lagere energierekening dan bij een bouwkundig zwembad.

Kan zwembadverwarming zuiniger?
Ingebouwde zwembaden bevatten 30.000 liter water of meer. Een geweldige hoeveelheid water, waardoor zwembadverwarming een uitdaging kan zijn. Er zijn verschillende systemen om uw zwembad ecologisch én economisch te verwarmen. De juiste oplossing hangt af van úw voorkeur. Wilt u snelle zwembadverwarming? Wilt u zwemmen van in het vroege voorjaar tot laat in de herfst? Welke watertemperatuur vindt u aangenaam?

Zwembadverwarming d.m.v. een Boiler / C.V. installatie.
Wilt u snelle zwembadverwarming? Kies dan voor een systeem met boiler en gasbrander. Deze optie is niet duur in aanschaf, maar wel in energieverbruik, vooral als u vroeg op het seizoen wilt zwemmen. In het basisinstallatie pakket bieden wij de aansluiting van uw zwembad op de bestaande c.v. installatie van uw woning. Vraag uw dealer naar de mogelijkheden.

Zwembadverwarming d.m.v. warmtepomp.
Het gebruik van een warmtepomp is een zeer milieuvriendelijkere keuze voor de verwarming van uw zwemwater. Welliswaar is een warmtepomp iets duurder in de aanschaf, maar daarentegen is uw energieverbruik veel lager en dus uw zwembadverwarming véél goedkoper.

Compass Pools Nederland selecteerde voor u een hoogrendement titanium warmtepomp waarbij u vanaf 15°C luchttemperatuur reeds meer dan 5x uw opgenomen vermogen bruikbaar maakt om op een milieuvriendelijke wijze uw zwembadwater op elke gewenste temperatuur te brengen. Deze 23 en 32 kW/u zware verwarmingselementen laten fluisterstil rendement en milieuvriendelijkheid samen resulteren in ultiem gebruiksgemak.

Onze tip: verwarm met zonne-energie.
Zwembaden zijn soms echte energievreters, dat is volkomen juist. Maar het energieverbruik hebt u zélf in de hand. Als u wilt, bespaart u handenvol energie en dus geld. Bijvoorbeeld door de installatie van een zwembad warmtepomp in combinatie met zonnecollectoren. Deze collectoren verbruiken zelfs helemaal … niets. Alleen een kleine hoeveelheid elektriciteit om de pomp te laten draaien. U ontvangt de energie gewoon gratis van de zon en bespaart zo vele euro’s op uw energierekening….

Genieten van uw zwembad vanaf de lente tot de herfst? Geen probleem, wij beschikken over zuinige en energiebesparende mogelijkheden! Neem contact met ons op voor meer informatie.