Last van stress? Totale ontspanning in een jacuzzi

Herken je de volgende situatie? Je komt thuis van een dag werken. Ongemerkt heb je veel meer gedaan dan je dacht.

Behoefte aan rust

Je lichaam en je geest moeten je inspanningen nog verwerken. Je zit thuis op je bank en je komt maar niet tot rust. Tv of een boek geeft geen afleiding en je bent al helemaal niet in de stemming voor langdurige goede gesprekken. Je wilt ontspannen, maar dan ook helemaal. Je wilt alle spanning uit je lijf voelen vloeien en je gedachten die maar blijven malen, eindelijk tot rust roepen. Mogen we je een tip geven? Iemand die zo gestrest kan reageren als jij, die heeft behoefte aan ontspanning in een jacuzzi.

Ontspannen in een jacuzzi, het werkt erg goed
Heb je tijdens een hotelvakantie wel eens gebruik gemaakt van een bubbelbad? Ben je wel eens van top tot teen verwend in een wellness center of heb je ooit een midweek in een vakantiepark geboekt en daar kennis gemaakt met een jacuzzi? Dan weet je hoe heerlijk het kan voelen. Het extra warme water voelt als een weldaad voor je spieren. De bubbels prikkelen je huid en nemen alle spanningen weg. Je voelt je verkwikt en tegelijkertijd lekker loom worden. Dat is nou ontspannen in een jacuzzi. Als vanzelf hou je op met piekeren en malen en richt je je gedachten op het pure en onvervalste genieten. Het mooie is, je hoeft niet ergens heen om van de ontspanning van een heerlijke jacuzzi te genieten. Steeds meer mensen besluiten om er zelf een te nemen. Meestal plaatsen ze hun eigen bubbelbad dan in de tuin of op een tuinterras. Is dit iets voor jou?

Een jacuzzi kopen - waar moet ik rekening mee houden?
Van een eigen persoonlijke bubbelbad kun je het hele jaar door genieten. De meeste mensen zullen de temperatuur van het badwater zo dicht mogelijk tegen de eigen lichaamstemperatuur willen houden. In de zomermaanden, als het buiten al warm genoeg is, zet je de thermostaat gewoon iets lager. Je bubbelbad geeft je dan ook nog de nodige verkoeling. In de wintermaanden mag de watertemperatuur gerust hoger zijn. Ook al waait het buiten en dwarrelen sneeuwvlokken om je heen, in het extra warme water merk je daar niets van. Wanneer je besluit om een bubbelbad te kopen, dan krijg je ook voldoende ongevaarlijke chemicaliën mee om de waterkwaliteit op peil te houden. Bij goed onderhoud hoef je het badwater maar één keer per kwartaal te vervangen. Vullen, dat gaat gewoon met de tuinslang.

Welke jacuzzi is voor mij geschikt?
Hou er rekening mee dat het gewicht van je bubbelbad groot kan zijn. Duizend liter water weegt immers een ton. De ondergrond van je terras of tuin moet hier wel tegen kunnen. Hoe groot je bubbelbad moet zijn, dat bepaal jij. Je kunt een jacuzzi voor twee personen aanschaffen, maar ook gaan voor een groter model waar tot zeven personen comfortabel in kunnen ontspannen. Bij online leveranciers als Sauna4You of Silverspas heb je veel keuze in jacuzzi's, alle mogelijke toebehoren zoals een handige afdekplaat en uiteraard de chemicaliën die je water schoon en veilig houden.