Everswim Benelux BVBA

Partner

Overkapping LAZULI

Everswim biedt telescopische overkappingen met of zonder grondrail. Deze zorgt voor een veilige zwembad-omgeving en maakt ook het hele jaar zwemmen mogelijk. Gepersonaliseerde offertes zijn mogelijk wat betreft de lengte, breedte, hoogte en materialenkeuze met betrekking tot het dragende kader.

Zwembadoverkapping

Dankzij het serre-effect wordt niet alleen het zwemwater verwarmd maar zelfs de omgevingstemperatuur stijgt met 10 graden Celcius. Omdat het water minder snel bezoedeld raakt door omgevingsinvloeden, wordt bespaard op onderhoudsproducten en chemische additieven zoals chloor.

Wind en regen zijn niet uitnodigend om te gaan zwemmen, maar ditmaal heb je hier geen last van. Bovendien beschermt het glas ook tegen UV-stralen. Maar net zo goed tegen insecten, bladeren en opvliegend zand of tegen atmosferische vervuiling die ook gedeeltelijk verantwoordelijk si voor het verkleuren van de liner.

Ook uit veiligheidsoverwegingen kies je voor een overkapping. De overkapping is de meest efficiënte manier om kleine kinderen te beschermen tegen een ongelukkige val. Uiteraard op voorwaarde dat de overkapping is gesloten.

Het open schuiven gebeurt fragmentsgewijs en kost geen moeite. Alle fragementen passen netjes in elkaar zodat er geen ruimteverlies is in een kleinere tuin. Het vraagt geen kracht en je kunt zelfs kiezen voor half open.

Overkappping in beeld

Overkapping LAZULI

Het model LAZULI van Everswim beantwoordt aan alle verwachtingen: vlakke overdekkingen, lage, halfhoge, hoge overdekkingen, en aanbouw overdekkingen. Allen beschikbaar met of zonder grondrail, in 3 of 5 hoeken. LAZULI heeft een trendy design, en zal zich gemakkelijk integreren in je tuin.

Kenmerken

Opening
Zonder grondrail schuiven de overdekkingselementen haast geruisloos in elkaar dankzij de geleiders. Deze werden geïntegreerd in de structuur van de overdekking, waardoor de verschuiving gemakkelijk en rechtlijnig verloopt.

Met grondrail, welke kan ingebouwd worden in het terras, zorgt het voor een zeer vlotte bediening gezien de elementen onafhankelijk van elkaar openen. Eén persoon immers kan op die manier moeiteloos de overdekking geheel of gedeeltelijk openen.

Dichtheid
De overdekking is volledig uitgerust met dichtingen uit elastisch rubber. Nylonborstels tussen de elementen van de afdekking in, zorgen voor een extra afdichting en bescherming tegen externe vervuiling zoals bv. bladeren, insecten.

Structuur
De profielen, exclusief van Everswim, zijn uit aluminium en poedergelakt. Ze weerstaan aan wind en sneeuw, alle gebruikseisen en schadelijke invloeden van door chemische en/of zoute invloeden gepollueerde omgevingslucht. De profi elen worden ineengezet door een geïntegreerd hoeksysteem wat een buitengewone resistentie voor de overdekking waarborgt.

Vastzetting
Om aan de overdekking een perfecte veiligheid te kunnen garanderen, worden verzonken inox bussen in de grond gemonteerd. Hierin kunnen de verankeringen worden vastgeschroefd zodat verzekerd wordt dat de overdekking, element per element, vaststaat.

Wieltjes
De wieltjes van de overdekking worden gemonteerd op inox assen. Deze wieltjes zorgen voor een makkelijke, haast geruisloze bediening.

Voor- en achterzijde
Er bestaan verschillende soorten façades voor het model Lazuli die aan uw wensen en behoeften kunnen worden aangepast:

De 'garagepoort'-façade: kantelt open naar het dak, waardoor de gehele voorzijde vrijkomt.
De 'accordeon'-façade: plooit moeiteloos open, dit naar beide kanten. De ‘façade of de achterzijde met veersysteem: opent probleemloos naar voren zoals een koffer van een auto.
De 'aparte panelen'-façade: uit verschillende onafhankelijke panelen die naar de zijkant van het eerste element kunnen geschoven worden. Naast het creëren van een optimale opening is er ook nog de vergrendelbare schuifdeur geïntegreerd in een paneel. (alleen bij halfhoge en hoge overdekkingen).

MEER VAN DIT BEDRIJF