string(1) "p"

Cementtegel

Castelo heeft de techniek van de cementtegel geherintroduceerd in Europa en is nu 22 jaar bezig met het ontwikkelen van patronen en kleuren voor de moderne Europese markt. Castelo heeft honderden verschillende patronen en kleuren in de collectie en deze wordt alleen maar aangevuld. Hoofdzakelijk met eigen ontwerp.Je vindt bij Castelo mooie, sterke patronen, met een rustige toon aan kleuren. Meestal worden er twee kleuren gebruikt. Een vloer met meerdere patronen door elkaar is al sterk, dat hoef je niet nog eens aan te dikken met veel kleur.

Cementtegel

- De nieuwe collectie tegels voor 2014 zijn in licht grijs, zand en leverkleuren.
- Qua kleur heel subtiel zodat er meer met de patronen gespeeld kan worden.
- Prachtige combinaties passend in elk interieur.

Vervaardigen tegels

Tegels van Castelo de Portugal worden met de hand gemaakt. Een mengsel van marmerpoeder, wit cement en kleurpigmenten worden in een koperen mal gegoten. De gekleurde toplaag is 5 mm dik, daardoor zijn ze slijtvast en gaan honderden jaren mee. Daarna worden ze onder hoge druk geperst, gepolijst en gedroogd. Zo doen ze het al 400 jaar lang.

Alleen Castelo tegels worden gemaakt met marmerpoeder (bij namaaktegels gebruiken ze zand en dat geeft kwaliteitsproblemen).