Kamerbreed, kleed of tegels; 3x tapijt van formaat! - Nieuws - Wonen.nl

Kamerbreed, kleed of tegels; 3x tapijt van formaat!

Iedereen kent kamerbreed tapijt. Of de variant daarop: het losse kleed, uitgevoerd als maatwerk. Maar vergeet de tapijttegels niet!

Iedereen kent kamerbreed tapijt. Of de variant daarop: het losse kleed, uitgevoerd als maatwerk. Maar vergeet de tapijttegels niet! allinterieur.nl

In de collecties worden texturen en zelfs materialen prachtig gecombineerd. Actueel en hypermodern.

 

Tapijt is er in vele soorten en maten. Kamerbreed tapijt kennen we in de standaard breedtes van 400 en 500 cm. Zo kun je de optimale breedte kiezen om zo min mogelijk snijafval over te houden. Goed voor het milieu en de portemonnee. Maar kamerbreed tapijt is ook geknipt als ruimteverdeler. Hoe? Door het in patroon te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een vlakverdeling in twee of meer kleuren van hetzelfde type tapijt. Of aan een patroon van twee verschillende structuren in dezelfde kleur. Zo kun je contrasterende vlakken maken die een grote ruimte weer onderverdelen in verschillende gebieden. Loungen, eten of spelen; alles op z?n eigen plek.

Omboord kleed

Hetzelfde effect bereik je natuurlijk met een karpet. Modieuze karpetten zijn er in vele maten en dessins. Maar soms lukt het nèt niet om precies de juiste kleur te vinden die exact bij de gordijnen past, of bij de meubels. Vaker nog is de maatvoering het struikelblok. Standaard karpetten hebben nu eenmaal een maximale maat. Dan is een kleed een uitstekende oplossing. Het wordt gemaakt van kamerbreed tapijt dat in een bijna eindeloos aantal kleuren, dessins en structuren te verkrijgen is. Na het afsnijden van de juiste maat wordt het kleed netjes afgeboord. Fraaier nog zijn de brede borderranden van katoen, linnen, vilt of zelfs leer. Zo kun je helemaal je eigen kleed componeren. En moet het groter zijn dan 500 cm, de grootste breedte van ?kamerbreed?? Ook geen probleem. Vrijwel alle tapijt kan onzichtbaar aan elkaar worden gezet.

Tapijttegel revival

Een ware revival, zo kun je de hernieuwde aandacht voor tapijttegels wel noemen. Tapijttegels zijn supergemakkelijk: je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Echt iets voor creatieve mensen. Tegels laten zich eenvoudig in patroon leggen: in blokken, lijnen of een flitsende kleurmix. Wie het liever subtiel en ingetogen houdt, kan zich beperken tot het verfijnde ton-sur-ton dambord patroon. Simpel en snel te leggen door de vleug van gestructureerde tapijttegels telkens een kwartslag te draaien.
Nieuwste van het nieuwste zijn de tegelcollecties die verschillende tapijtvarianten combineren. Denk daarbij aan modieuze combinaties van kortpolig met hoogpolig tapijt of een dichte velours met een bijpassende bouclé (lustapijt). Inmiddels is er zelfs een gecoördineerde tegelcollectie die tapijt- en vinyltegels combineert. Daarmee creëer je in een handomdraai een comfortabele loungeruimte met ? bijvoorbeeld ? een hygiënisch vinylkarpet onder de eet- of salontafel. Een innovatief idee dat het beste van twee werelden samenbrengt: slim en praktisch.

TIP

Nog een speciale maatvoering in tapijt: de klassieke traploper, weer helemaal terug van weggeweest.

reacties
anderen bekeken ook

Gelasta introduceert tapijt-Diamond

Tiver - Ziegler kleed

Karpet op de vloer

Guido van Loon

Tiver - Nepal vloerkleed

Direct sfeer in je kamer met een goed gekozen vloerkleed

Sandra van Koningshoven

Handgeknoopte tapijten steeds populairder

Guido van Loon
Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie