array(3) { ["scheme"]=> string(5) "https" ["host"]=> string(14) "www.belakos.nl" ["path"]=> string(58) "/tapijt-en-karpetten/sdx-en-sdn/kingston/1-1-1-1-3534-1-0/" }
Partner

Belakos Carpets BV

Belakos houdt zich bezig met het ontwikkelen, produceren, inkopen en verkopen van tapijt, PVC stroken en kunstgras aan woninginrichters, projectinrichters en groothandel in binnen- en buitenland. Daarnaast produceren wij kunstgras voor diverse gerenommeerde bedrijven.

Sinds de oprichting in 1960 is Belakos continu in beweging geweest. Aanpassingen aan technologische ontwikkelingen, groei en wensen van klanten hebben in de loop der jaren heel wat veranderingen met zich mee gebracht. Een enthousiast team van ca. 35 mensen werkt er dagelijks aan om onze klanten te voorzien van moderne en kwalitatief hoogwaardige producten. Een groot gedeelte van de werknemers werkt al meer dan 10 jaar bij Belakos. Elk personeelslid is intern getraind voor haar of zijn werk.

 

Onze collectie is opgebouwd uit een aantal verschillende productgroepen.

 

SDX tapijt - Chloorbestendig en onderhoudsvriendelijk

Silvercare® tapijt - Anti-bacteriëel, anti-huisstofmijt en gaat nare luchtjes tegen.

Carpet your life! - Welke trend past het best bij jou?

Belakos PVC - PVC stroken.

Belakos Grass - De altijd groene Summer Feelings! kunstgrascollectie.

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht Belakos Carpets BV

Kingston - Belakos

Nonchalant en sterk. Tapijt Kingston is chloor- en UV bestendig.

SDX tapijt heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Bij SDX garen is de kleur opgesloten in de polyamide (zoals bij een wortel), bij ander garen ligt de kleur als een laagje om het garen heen (als bij een radijsje), Hierdoor kunnen bij SDX tapijt vlekken ook verwijderd worden met een mengsel van chloor en water. In de SDX-vlekkenwijzer op onze website staat meer informatie over de handelswijze bij verschillende soorten vlekken. Doordat het garen in een stap geproduceerd en gekleurd wordt, zijn de opbrengsten hoog en is er weinig afval. Het waterverbruik is minimaal en er wordt geen gebruik gemaakt van milieuverontreinigende stoffen. Door de vuilwerende eigenschappen van het SDX garen is geen vuilwerende finish nodig. De productie van SDX-tapijt is dus zeer milieuvriendelijk. Alle SDX tapijten gaan door het ECO-wash systeem. Het tapijt wordt gereinigd volgens een milieuvriendelijk proces waarbij het water gereinigd en hergebruikt wordt. Kleuren blijven helder en glanzend en het tapijt is vrij van onzuiverheden.

Tapijt is van nature een gezonde vloerbedekking dankzij de vezels die voorkomen dat stofdeeltjes door de lucht worden verspreid. SDX tapijt is voorzien van een Silvercare behandeling. Hierdoor krijgen de tapijtvezels een extra duurzame en beschermende laag die bacteriën, huisstofmijt en nare luchtjes bestrijd. Dit reduceert de kans op prikkels aanzienlijk. De werkzame stof is zilver, een natuurlijke stof die bekend staat om zijn ontsmettende werking. De zilverionen die in het tapijt zitten zijn hypoallergeen en niet giftig. Verschillende onafhankelijk laboratoria hebben de werking van Silvercare aangetoond.

Gebruiksklasse 22+/31

Geschikt voor incidenteel gebruik op trappen en zwenkwielen

Antistatisch, chloor- en UV bestendig

Meer lezen over
'Kingston - Belakos '?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.