Karpetten op maat

Van vrijwel ieder Interfloor tapijt kunt u een sfeervol karpet op maat laten maken, er is altijd wel een kleur en dessin welke bij u en uw huis past.

Creëer nog meer sfeer, warmte en eenheid in uw woon-, slaap of werkkamer

Vloerkleden, ook bekend als karpet, zijn weer terug in het interieurbeeld. Ze geven een gladde vloer meer warmte en zorgen voor een comfortabele sfeer en verbeterde akoestiek. Bij een goede afmeting en kleur zorgen ze ervoor dat verschillende meubelen en elementen in bijvoorbeeld een woonkamer met elkaar worden verbonden waardoor er een eenheid in de ruimte gecreëerd wordt.

U kunt een karpet ook gebruiken om verschillende functies in een ruimte af te bakenen, bijvoorbeeld de zithoek in een grote woonkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel in de kamer en straalt een uitnodigende warmte uit.

Van vrijwel ieder Interfloor tapijt kunt u een karpet op maat laten maken, dus er is altijd wel een kleur en dessin welke bij u en uw ruimte past. Kies eenvoudig uw tapijt op basis van toepassing, sfeer of kleur via de Interfloor Productfinder. Voor advies, alle mogelijke afwerkingen en specificaties verwijzen wij naar uw Interfloordealer.

De karpetten worden speciaal voor u op maat gemaakt in vrijwel elke denkbare maatvoering. 

Mogelijke afwerkingen

Door gebruik te maken van diverse banden en materialen krijgt het karpet zijn eigen uitstraling. Karpetten van Interfloor zijn verkrijgbaar met verschillende afwerkingen:

  Karpet afwerking Blind Band Budget KODE 1 - BA BAND : 1 CM KATOEN AFWERKING - BUDGET
Budget Afwerking met bijpassende kleur band van 1cm katoen (niet blind , zonder antislip, niet slijtvast).
Karpet afwerking Kode 2 Banderen 6 cm zichtbare band   Karpet Afwerking Banderen KODE 2 - BANDEREN: AFWERKING MET 6 CM ZICHTBAAR BAND
Banderen afwerking met bijpassende kleur linnenlook katoenen band van 6cm (zichtbare rand en zonder antislip).
Karpet afwerking Kode 3 Katoenen Blindband zonder antislip   Karpet Afwerking Blind band KODE 3 - BLINDBAND AFWERKING
Blindband afwerking met katoenen blindband (zonder antislip).
Karpet afwerking Kode 4 Volume Afwerking met antislip softvilt   Karpet Afwerking Volume KODE 4 - VOLUME AFWERKING MET 5 MM SOFTVILT
Exclusieve luxe afwerking: tapijt 5 cm omgevouwen en onderkant voorzien van 5 mm exclusief antislip softvilt.
Karpet afwerking Kode 5 Blindband Antislip   Karpet afwerking Blindband Antislip KODE 5 - BLINDBAND AFWERKING MET 2 MM SOFTVILT
Exclusieve Luxe afwerking met linnenlook geweven blindband en onderkant voorzien van 2 mm antislip softvilt.

 

Voordelen Karpetten op maat

  • Van bijna iedere tapijtkwaliteit kunt u een karpet laten maken
  • Interfloor karpetten kunnen op vrijwel iedere maat vervaardigd worden met diverse afwerkingen
  • Karpetten verbinden elementen of zorgen juist dat de ruimte wordt afgebakend
  • Een vloerkleed zorgt voor extra comfort en luxe
  • Een karpet creert sfeer en eenheid in een ruimte
  • Ze zorgen voor verbeterde akoestiek, geluiddemping en warmte isolatie

Een karpet voor sfeer en eenheid

Een karpet geeft een gladde vloer van bijvoorbeeld vinyl, hout, laminaat, parket, steen of marmer meer warmte en comfort. Een vloerkleed zorgt voor meer sfeer en verbeterde akoestiek. Wanneer gekozen wordt voor het gemak van een gladde vloer kan een karpet extra warmte en sfeer toevoegen in uw woning. Bij een goede afmeting en kleur zorgen ze ervoor dat verschillende meubelen en elementen in bijvoorbeeld een woonkamer met elkaar worden verbonden waardoor er een eenheid in de ruimte gecreëerd wordt. U kunt een karpet ook gebruiken om verschillende functies in een ruimte af te bakenen, bijvoorbeeld de zithoek in een grote woonkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel in de kamer en straalt een uitnodigende warmte uit.

Verbeterde akoestiek en demping:

Het toepassen van een karpet in uw interieur zal de akoestiek in de ruimte verbeteren. Het vloerkleed absorbeert geluid, hierdoor klinkt een ruimte minder hol en draagt bij aan de demping van alledaagse geluiden als bijv. lopen, tv en stemmen. Kijk bij de eigenschappen van het betreffende tapijt om te zien over welke extra akoestische en dempende eigenschappen deze beschikt. Voor ruimtes met een gladde vloer is antislip als rugafwerking aan te bevelen. Het voorkomt verschuiving van het karpet en heeft bovendien een extra isolerende werking.

Slaapkamer en Kinderkamer

Ook voor een kinder- of slaapkamer met harde vloer is een vloerkleed als aanvulling uiterst geschikt. Wat is er nu lekkerder dan met blote voeten vanuit bed op een comfortabel en zacht karpet. Voor kinderen is het lekker warm om op te spelen en bovendien is de kans kleiner dat kinderen zich bezeren wanneer ze vallen.

Onderhoud Vloerkleden

Bij goed onderhoud gaan karpetten lang mee. Voor vloerkleden geldt eigenlijk hetzelfde als voor tapijt, regelmatig stofzuigen beperkt vuil en zand. Zie tapijtverzorging voor uitgebreid onderhoudsadvies en vlekverwijdering.