PVC vloeren: 10 voordelen

PVC vloeren worden steeds populairder. Met name de vloeren die in stroken en tegels worden geleverd en direct op de ondervloer verlijmd.

Wat zijn nu de 10 belangrijkste voordelen van deze PVC vloeren?

1. PVC vloeren zijn zeer stil en geluiddempend. Ze geven weinig contactgeluid en zijn daardoor zeer geschikt voor gebruik in alle mogelijke ruimtes, ook kantoren e.d.
2. Het zijn vloeren die warm aanvoelen en daardoor altijd comfortabel blijven. PVC vloeren nemen de kamertemperatuur aan en daardoor is het altijd behaaglijk aan de voeten.
3. Het zijn vloeren die duurzaam zijn en heel lang meegaan. Daardoor is een dergelijke vloer ook relatief goedkoop in de aanschaf, omdat je er zo lang woonplezier van hebt.
4. PVC vloeren worden gemaakt volgens een bepaalde productiemethode, die garandeert dat de vloer een zeer sterke toplaag heeft en daardoor zeer slijtvast is.
5. De vloer wordt gelegd in stroken. Eventueel beschadigde stroken kunnen makkelijk vervangen worden door nieuwe, waardoor een vloer nog langer meegaat.
6. PVC vloeren zijn ook zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Hiermee kan er in huis een gelijkmatige verwarming en koeling plaatsvinden.
7. De stroken van deze vloeren kunnen strak tegen de muur aangelegd worden, waardoor er geen platte plinten nodig zijn en er met alle mogelijke sierplinten gewerkt kan worden.
8. PVC vloeren die verlijmd worden op de ondergrond zijn uitstekend te gebruiken in vochtige ruimtes en daardoor ook zeer geschikt voor badkamers en keukens.
9. Deze vloeren zijn zeer gemakkelijk in onderhoud: houdt de vloer stofvrij, even schoondweilen en jaarlijks behandelen met een cleaner is voldoende voor jarenlang woonplezier.
10. Doordat vuil er ook makkelijk vanaf te halen is, zijn deze vloeren ook zeer hygienisch.

 

Kortom, PVC vloeren bieden veel voordelen!

PVC vloeren
Productiemethode
Vloerverwarming
Badkamers
Keukens