Traditioneel Tapis

Als u kiest voor een houtenvloer die minimaal “werkt”, stil is en gelegd kan worden in verschillende patronen, dan is traditioneel tapis uw houten vloer.

Traditioneel Tapis

Een tussenvloer die ongeveer 12 mm dik is, deze bestaat uit multiplex of spaanplaat. Daarop wordt de massief houten bovenlaag gelegd. Deze bovenlaag is 6 tot 10 mm dik.

De tussenvloer wordt op de originele vloer gelijmd of gespijkerd. Als dit eenmaal ligt kan het parket op de tussenvloer worden gelegd. Dit gebeurt met behulp van lijm en spijkers. De spijkers laten echter een holte in de vloerdelen achter. Deze holte wordt gedicht met een “papje” van schuurstof en bindmiddel. Hierdoor ontstaat een soort vloeibaar hout welke ook wordt gebruikt om alle kieren te dichten.
Nadat dit papje twee keer is aangebracht en is gedroogd wordt de vloer geschuurd, gepolijst en afgewerkt naar eigen keuze.

Om een tapisvloer samen te stellen heeft u de keuze uit vele soorten hout en legpatronen. Het nadeel is echter dat het aanleveren van de vloer enige tijd in beslag kan nemen. Ook het leggen van de vloer neemt enige tijd in beslag en kan uitsluitend door een vakman gebeuren.

Echter hebt u als uiteindelijk resultaat een ambachtelijke vloer die door de verschillende legpatronen meer effect in de ruimte kan creëren.