string(1) "p"

Vloerdeluxe en Duovloer

Een houten duovloer is in uitstraling en levensduur gelijk aan die van massief houten vloer.

Duovloer

Een duovloer heeft veel voordelen ten opzicht van een massief houten vloer. De werking door verandering in klimatologische omstandigheden is met dit vloersijsteem 90% minder dan bij massief houten vloeren. Door haar multiplex onderbouw en houten toplaag zijn duovloeren uitermate stabiel en lijken exact op een vloer met plankuitstraling.
Deze enorme stabiliteit maakt het installeren van systeemvloeren onder vrijwel alle omstandigheden mogelijk. Het milieuaspect speelt een belangrijke rol in de populariteit van het duo vloersijsteem. Douvloeren zijn leverbaar in verschillende vloervarianten. (visgraat,blokpatroon,hongaarse punt)

Opbouw duovloer

De duovloer of systeemvloer bestaat uit meerdere lagen multiplex welke onderling met elkaar verlijmt zijn. Onder hoge druk word met behulp van een pers ,de houten toplaag verlijmt op het multiplex. Het multiplex wordt na verlijming voorzien van veer en groef en dient in feite als een ondervloer. Deze combinatie zorgt voor een enorme stabiliteit en minimaliseert werking tot wel 90% ten opzichte van een massief houten vloer.

Overal toepasbaar

Door de stabiele opbouw kan de houten duovloervolgens Vloerdeluxe in principe op elke ondergrond in iedere woonomgeving onder wisselende klimatologische omstandigheden worden geïnstalleerd. De houten vloer kan onder sluitende garantievoorwaarden zowel vast als zwevend worden geplaatst op vloerverwarming of vloerkoeling. De duovloer is ook in appartementen eenvoudig te installeren op een 10 dB T.U.V gecertificeerde en geluidsreducerende ondervloer.

Duovloer en milieu

Het duo vloersysteem draagt op een positieve wijze bij aan de bescherming van ons milieu. Een massief houten vloer heeft een dikte van 2 cm per vloerdeel. Het duo-vloersysteem heeft een toplaag met een maximale dikte van 5mm. Door de invoering van het duo vloersysteem kan uit dezelfde stam vier keer zoveel rendement worden gehaald als bij massieve vloerdelen. Dit betekend een enorme besparing op de houtproductie en minder ontbossing wereldwijd.

Verschil levering Europees eiken met Chinees eiken

Eikenhout van Europese afkomst is vaak ouder en bevat minder zuurstof. De herkomst, het groeigebied en de groeihoogte bepalen het aanwezige zuurstofgehalte in de houten vloer. Hoe minder zuurstof hoe harder de toplaag van de vloer. Een harde toplaag is slijtvast en verlengt de levensduur van de houten vloer aanzienlijk.

De hardheid van de vloer heeft ook invloed op het onderhoud dat je moet plegen op de houten vloer. Een zachte toplaag vergt meer onderhoud en veroorzaakt eerder looppaden welke onderhouden dienen te worden. De frequentie van onderhoud is door de regel hoger op vloeren van Chinese afkomst. Een ander belangrijk aspect is het ontbreken/beperkt aanwezig zijn van looizuur en tannine in houten vloeren van Chinese herkomst. Door het ontbreken van deze grondstoffen zijn de kleurmogelijkheden op basis van een natuurlijke uitstraling veel beperkter dan bij vloeren van Europese komaf.

Werking Duovloer

Niet alle vloeren onder de noemen duovloer of sijsteemvloer zijn van een gelijkwaardige kwaliteit. Voor de particuliere klant is het van belang dat de ondervloer van multiplex is. Veel vloeren hebben een vurenhout of populierhout ondervloer in plaats van multiplex. Deze vloerdelen zijn bij zwevende installatie en op vloerverwarming minder geschikt. Duovloeren met een vurenhout of populieren ondervloer zijn gevoeliger voor klimatologische omstandigheden in je woning en om deze reden minder stabiel. De duovloer met een multiplex backing heeft om reden van stabiliteit de massief houten vloer voor een groot gedeelte vervangen.

Duovloer met multiplex backing

Duovloeren met een multiplex ondervloer zijn uitermate stabiel. Vloerdelen kunnen zowel zwevend als vol verlijmt worden geïnstalleerd op vloerverwarming. De doorlaatbaarheid voor optimaal rendement is uitstekend en warmteverlies is minimaal. Wel dien je bij installatie van een houten vloer op vloerverwarming rekening te houden met een aantal aspecten. Raadzaam is om een vloer te installeren met een maximale dikte van 16mm en een breedte van maximaal 22 cm. Bij het installeren op vloerverwarming is het raadzaam om altijd de procedure volgens opstookprotocol te hanteren.