PVC Vloeren

Sinds een aantal jaren is de pvc vloer erg in opkomst. U heeft er zeker al eens overheen gelopen maar waarschijnlijk zonder het u te beseffen:

PVC vloeren - vloer van de toekomst -

Sinds een aantal jaren is de pvc vloer erg in opkomst. U heeft er zeker al eens overheen gelopen maar waarschijnlijk zonder het u te beseffen: op het vliegveld, in een warenhuis, of in een vakantiehuisje.

Een jaar of tien geleden al zag men dat er in zorgcentra, kinderdagverblijven, scholen etcetera in plaats van Linoleum gekozen werd voor de duurzamere variant van de kunststof vloeren, de pvc vloer. Dit vloertype is slijtvaster dan de oudere kunststof vloeren én makkelijker in onderhoud. Voor bedrijven waar de vloer het zwaar te verduren heeft was de keuze daarom makkelijk en pvc maakte zijn opmars als vloer. In de loop van de jaren is dit vloertype meer en meer natuurgetrouw geworden tot op het punt waar we nu zijn, de pvc vloer is niet meer van een echte houten- of tegelvloer te onderscheiden.

Inmiddels liggen er in duizenden woningen een pvc vloer. Nauwelijks onderhoud, slijtvast en een prachtig natuurlijke uitstraling zijn hiervoor verantwoordelijk. De vloeren zijn opgebouwd uit deels gerecycled pvc en zijn volledig recyclebaar, in combinatie met de lange levensduur is dit een enorm duurzame vloer en een heel bewuste keuze.

In onze showroom vindt u alle grote merken en meer dan 200 verschillende designs pvc vloer. Kom gerust langs en bekijk met eigen ogen hoe realistisch deze vloeren eruit zien. Onder het genot van een kop koffie luisteren wij graag naar uw wensen en leggen u graag alles uit over de mogelijkheden van dit vloertype.

Waar is deze vloer van de toekomst nu eigenlijk van gemaakt?

De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen PVC, een filmlaagje dat de vloer zijn design geeft en een harde doorzichtige toplaag. Deze laatste maakt de vloer zo slijtvast, hoe dikker de laatste laag (de PU-laag), des te slijtvaster de vloer. Tegenwoordig zijn er ook extra stevige varianten op de markt met een laagje glasvezel ertussen. De kwaliteit van de verschillende PVC-vloeren lopen enorm uiteen. Zo zijn er zelfklevende varianten, PVC-vloeren in verschillende click-systemen (zoals u deze kent van o.a. laminaat) en de meest beproefde en kwalitatief meest hoogwaardige methode; de vast verlijmde PVC-vloer.

Een PVC-vloer is slechts twee tot drie millimeter dik, met een toplaag die kan variëren van slechts 0,2 mm tot maar liefst 0,8 mm. Zoals u leest zijn er nogal wat combinaties mogelijk van legmethode en toplaagdikte, dit verklaart ook de grote verschillen in kwaliteit. Bij Van Rooijen Vloeren treft u uitsluitend kwaliteit die wij durven te garanderen met minimaal 8 jaar garantie. Wij leggen u graag meer uit over deze mooie variant van vloerbedekking. Vraag meer informatie aan via ons contactformulier, bel gerust met uw vraag, of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Voordelen

  • Slijtvast
  • Duurzaam
  • Natuurgetrouw
  • Weinig onderhoud
  • Vloerverwarming geschikt