string(1) "p"

Kunststof vs cementgebonden

De kunststof gietvloer versus de cementgebonden gietvloer. In dit artikel leggen we het onderscheid tussen deze twee gietvloeren verder uit.

Solo Gietvloeren

Solo Gietvloeren bedient de Gietvloeren markt al ruim 35 jaar. Dit is iets waar we trots op zijn. Door de jaren heen werken wij met veel plezier en passie aan een product dat u kwaliteit, comfort en duurzaamheid biedt. Omdat wij er van overtuigd zijn dat kwaliteit voorop staat ontwikkelde Solo in de loop der jaren een Gietvloer kwaliteit waar we alleen maar van durfden dromen. Wij geloven dat je met de juiste mensen en unieke vakcompetenties een perfecte formule creëert. Om deze reden verdelen wij onze organisatie onder in planning, projectbegeleiding, ontwikkeling, applicatie en advies. Hierdoor bieden wij onze klanten een optimaal service niveau.

Een gietvloer in je huis kan zowel een strakke, moderne sfeer geven als een industriële en robuuste look. Welke sfeer er wordt gecreëerd is mede afhankelijk van het soort gietvloer. Gietvloeren zijn namelijk te onderscheiden in twee verschillende soorten, de kunststof gietvloer en de cementgebonden gietvloer. Deze twee gietvloeren hebben kleine verschillen op het gebied van uitstraling, kwaliteiten, producteigenschappen en prijzen. In dit artikel leggen we het onderscheid tussen deze twee gietvloeren verder uit.

Kunststof gietvloer

De kunststof gietvloer wordt gemaakt op basis van polyurethaan. Polyurethaan is een kunststofsoort waarvan de kwaliteit zich in de loop der jaren sterk heeft ontwikkeld. Zo is het materiaal zeer kras- en slijtbestendig en UV-resistent. Daarnaast is deze gietvloer vloeistofdicht, waardoor hij minder vlekgevoelig is. De kunststof gietvloer vloeit uit zichzelf helemaal strak waardoor het fungeert als een canvas voor je interieur. Door de strakke uitstraling vormt deze vloer een mooie basis voor veel verschillende interieurstijlen.

Een ander voordeel van de kunststof gietvloer is dat het scheur-overbruggend is. Dit komt doordat de vloer is opgebouwd uit diverse lagen, waaronder een licht elastische laag. Voor panden waar de onderliggende constructie kan gaan bewegen is dit zeer aantrekkelijk. Er komen namelijk geen scheuren in deze gietvloer.

De kunststof gietvloeren van Solo Gietvloeren zijn onder te verdelen in de Solo Life en de Solo One. De Solo Life gietvloer heeft een beton look. Dit komt door een bepaalde wassing die ontstaat door het mengen van twee kleuren. De Solo One kenmerkt zich daarentegen door één egale strakke kleur. Een prettig voordeel van kunststof gietvloeren is dat ze beschikbaar zijn in talloze kleuren.

Cementgebonden gietvloer

Zoals de naam al aangeeft wordt de cementgebonden gietvloer gemaakt van een cementgebonden minerale substantie. Deze gietvloer heeft een meer robuuste uitstraling dan de kunststof gietvloer. Deze robuuste uitstraling brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo leent deze vloer zich uitstekend voor een industriële woonstijl. Daarnaast vallen vuiltjes en beschadigingen op de vloer minder snel op.

De cementgebonden gietvloer van Solo Gietvloeren wordt de Solo Betonfloor genoemd. Het systeem van een cementgebonden gietvloer wordt opgebouwd uit vijf lagen. Dit systeem bevat een kunststof bodem waardoor de kans op scheuren wordt gereduceerd. Echter is de cementgebonden gietvloer een hard materiaal, dus is de kans op kleine krimpscheurtjes niet uit te sluiten. Nu wordt dat vaak niet als een probleem gezien, omdat dit goed past bij de robuuste look van de vloer. Daarnaast is het prima te repareren indien nodig.

De cementgebonden vloer wordt afgewerkt met twee solide cementgebonden lagen welke een robuuste uitstraling hebben en een natuurlijke feel. Door het polijsten van de vloer wordt de textuur mooi zichtbaar en de vloer vlak en strak. Vervolgens wordt de Solo Betonfloor afgelakt met een PU topcoat. Hierdoor is ook de cementgebonden gietvloer vloeistofdicht en niet gevoelig voor vlekvorming.

De overeenkomsten en verschillen in kaart

In onderstaande tabel zijn de overeenkomsten en verschillen van de cementgebonden gietvloer en de kunststof gietvloer afgebeeld.

Kras- en slijtbestendig

Zowel de Solo Life, One en de Betonfloor worden afgelakt met een PU-topcoat. Deze topcoat zorgt ervoor dat de vloer kras- en slijtbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Natuurlijk wordt er in een woning geleefd en is een krasje of beschadiging nooit te vermijden. Daarom kan de vloer eenvoudig hersteld worden door middel van een plaatselijke reparatie of het opnieuw lakken van de vloer. Wij adviseren klanten om de vloer eens in de 8 à 10 jaar opnieuw te laten lakken. Wanneer dit goed wordt bijgehouden, gaat de gietvloer een mensenleven lang mee.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer bij jou in huis? Je kunt ons bellen op 0344-602876, een mailtje sturen naar info@sologietvloeren.nl of neem een kijkje op onze site www.sologietvloeren.nl. Wij helpen je graag verder!