Foto: press_2013//zonwering-buiten.jpg

Sfeervol raam; Raambekleding als sfeermaker

Raambekleding en binnenzonwering zijn trendproducten bij uitstek en een manier om in huis de juiste sfeer te cre?ren.

Guido van Loon

Raambekleding en binnenzonwering zijn trendproducten bij uitstek en een manier om in huis de juiste sfeer te cre?ren. www.z-a-g.nl

De nieuwste gordijnen zijn prachtig. Sommige stoffen lijken zo van de catwalk te komen. Ze intrigeren door hun aaibaarheid en structuren. Glans is nog altijd trend, maar duidelijk meer subtiel. Naast reliëf en glans, voegen ook dessins iets toe aan gordijnstoffen. Bloem- en bladmotieven blijven hip, zij het steeds meer uitvergroot en daardoor minder snel als 'bloemetje' herkenbaar.

NIEUWE MATERIALEN

Voor jaloezieën en lamellen zijn aluminium en hout de meest gebruikte materialen. In het kader van groen wonen doen tal van milieuverantwoorde materialen hun intrede. Zo zijn er rolgordijnen waarvan het doek volledig biologisch afbreekbaar is. Ook extra isolerende raambekleding past uiteraard in het eco-plaatje. Natuurlijke stoffen hebben een streepje voor: van linnen tot wolvilt, van mohair tot organisch katoen.

En je ziet of voelt het niet, maar de meeste gordijnstoffen hebben veel meer in hun mars dan alleen maar mooi of zacht te zijn. Denk aan brandvertragende stoffen (Trevira CS), schimmelwerende, vuil- en waterafstotende kwaliteiten, stoffen met optimale kleurechtheid of een minimale krimp.

IK ZIE, IK ZIE

Licht speelt een belangrijke rol qua kleur- en sfeerbeleving in huis. Om naar eigen idee en behoefte met zonlicht te kunnen spelen, zijn er in technisch opzicht volop innovatieve ontwikkelingen. De mate van 'uitzicht' of 'inkijk' kunnen naar eigen inzicht geregeld worden. Doorschijnend of verduisterend; vaak biedt één product beide opties tegelijkertijd.

Zoals 's zomers de grenzen tussen binnen en buiten vervagen, vervagen ook de grenzen tussen een decoratief, modieus product als raamdecoratie en een technisch, functioneel product als zonwering. Het is niet meer of, of, maar en, en. De mogelijkheden qua looks én touch zijn groots. Kamerhoog, hemelsbreed!

Bron: Perscentrum Wonen

 

Japanse romantiek
Yoshino is een prachtige stoffencollectie verfijnde zijdes die een Oosterse sfeer geven aan het interieur. De collectie bestaat uit Japans ge?nspireerde borduursels, schitterende zijdeweefsels en een bijpassende transparant. Rijke en frisse kleurencombinaties complementeren deze luxueuze collectie. Voor meer informatie over verkoopadressen kunt u bellen met T 030-6053218.

Unieke combinatie
De vlinderjaloezie van B&C products combineert de beste eigenschappen van horizontale jaloezieën en plisségordijnen in een uniek product. De vlinderjaloezie lijkt in de open stand op een lamel en in de gesloten stand op een plisségordijn. Kijk voor meer informatie over het kleurpallet op www.bece.nl

Touch of glamour
Uni Royal is een uitgebreide collectie behang met bijpassende gordijnstoffen in verschillende dessins. Het blaadjes dessin in zacht grijs in combinatie met een glanzende stof in roze geven het interieur een glamour accent. Voor meer informatie over verkoopadressen www.eijffinger.nl.

Op maat gemaakt
Bij de gespecialiseerde woningstoffeerders vindt je de meest uitgebreide collecties raambekleding en zonwering. Doordat ze werken met eigen ateliers wordt alles op maat gemaakt en zijn de meest originele afwerkingen mogelijk. Kijk voor een adres in de buurt en vrijblijvend advies van de woonstylist op www.decorette.nl.

XXL
De Xtra collectie van Copa Home is onderverdeeld in 4 thema's met keuze uit maar liefst 145 superieure stoffen. De XXL doeken vallen op door hun breedte waardoor een naadloze verwerking tot wel 320 cm mogelijk is. Voor meer informatie www.copahome.com

Klassiek eclectisch
Dit seizoen staat de collectie van Designers Guild in het teken van romantiek en de uitbundigheid van het Engelse landleven. Een eclectisch beeld, versterkt door de combinatie van twee verschillende op zijde geprinte dessins in prachtige pastels. Voor informatie over verkoopadressen T 020-6405060.

De kunst van passementen
Passementen worden gebruikt om hoeken van banken te verzachten en als decoratief detail aan pakranden van gordijnen. De nieuwe collectie Luccine van Romo is handgemaakt en verkrijgbaar in schitterende juweelachtige kleuren die zijn afgestemd op de Romo stoffencollectie. Voor meer informatie over verkoopadressen kunt u bellen met T 030-6050195.

Terug in de tijd
Een tikkeltje retro gecombineerd met een moderne tint. Door gebruik te maken van grote dikke patronen komen de jaren 70 helemaal terug in dessin Philadelphia en Breathless van Ado. De kleuren in combinatie met de glanzende en matte optiek maakt deze collecties helemaal van nu. Voor meer informatie www.ado.nl.

Fris voorjaarsgevoel
Een frisse en heldere collectie met aquarelachtige bloemendessins of strepen brengen direct het voorjaar in huis. Covent Garden van Camengo verrast met heerlijke pastelkleuren. Voor meer informatie over verkoopadressen kunt u bellen met T 0900-0401616.

Wilt u het volledige artikel lezen en de foto's bekijken? Voeg het dan toe aan uw persoonlijke magazine Wonen.nl op maat. Dat kan door op het cMagazine symbool te klikken. U krijgt dan uw Wonen.nl op maat binnen een paar dagen thuisbezorgd, geheel gratis!

Reacties